Καπραβέλος: «Οδηγούμαστε στα βράχια, θα ζήσουμε τραγωδίες»

Metrosport Team30 Οκτωβρίου 2021

Mε μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και την πίεση που υφίστανται λόγω της αύξησης των εισαγωγών νοσούντων με κορωνοϊό, ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Για την επόμενη εφημερία δεν έχουμε καμία κλίνη εντατικής διαθέσιμη, κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να διαμορφώσουμε χώρους σε χειρουργεία για να προστατέψουμε όσους τυχόν κινδυνέψουν», υπογράμμισε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Εξέφρασε δε την ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιβολή μέτρων, καθώς, όπως είπε, με τα δεδομένα που επικρατούν οδηγούμαστε στα βράχια. «Κάτι πρέπει να κάνει ο καπετάνιος», πρόσθεσε.

Όπως υπογράμμισε, βρισκόμαστε εν μέσω μιας δύσκολης κατάστασης αναφορικά με την πανδημία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ή θα εμβολιαστούμε όλοι μαζί ή θα ζήσουμε τραγωδίες».

Στον ΣΚΑΪ μίλησε, επίσης, και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία αφού σημείωσε πως η πληρότητα στις ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα έφτασε το 95,7% ενώ στην Αθήνα το 75%, στάθηκε στη σημασία της τρίτης εμβολιαστικής δόσης.

Όπως είπε η χορήγησή της είναι καθοριστική για όσους πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα και πρόσθεσε: «Κάνουμε έκκληση να εμβολιαστούν για την δική τους ασφάλεια», τόνισε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.