Καπουσούζης: «Πνεύμα νικητή ο Γκαρσία, προσόν το θράσος του Τζόλη»

Metrosport Team22 Δεκεμβρίου 2020

Μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Θέμης Καπουσούζης, υπογράμμισε πως ο Τζόλης έχει όλο το πακέτο για μεταγραφή και χαρακτήρισε κομβικό το παιχνίδι του Δικεφάλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ:

«Παρακολουθώ όλα τα ματς, αγωνιώ και ζω για τον ΠΑΟΚ. Στον ΠΑΟΚ είμαι από μικρό παιδί, μεγάλωσα στην οικογένεια, έκανα 3 φορές προπονητής. Είχα τον Σαλπιγγίδη από πιτσιρικάς, ήμουν ο πρώτος του προπονητής. Είχε προσόντα, είχε το κάτι άλλο που δεν είχαν τα άλλα παιδιά. Ήταν πολύ προσεκτικός, ζούσε για το παιχνίδι, ήταν αφοσιωμένος. Είχε το γκολ. Για 90 λεπτά το μυαλό του ήταν μέσα στο παιχνίδι».

Για το αν ο Τζόλης έχει τα εξωαγωνιστικά χαρακτηριστικά του Σαλπιγγίδη;

«Έχω βγάλει πολλά παιδιά. Τον Κυζερίδη όταν ήταν παιδάκι. Τον Μπιμπισίδη τον είχα στη Νιγρίτα. Παικταράς. Σαν χαρακτήρας σπάνιο παιδί. Και τώρα που κι αυτός μεγάλωσε, μιλάμε, χαίρομαι που είναι φίλος μου. Είδα από το πρώτο ματς τον Τζόλη και μου έκανε εντύπωση. Τον είδα σε 4-5 ματς. Έχει ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό. Το θράσος του. Μπορεί να αντιμετωπίζει διεθνή παίκτη και δεν τον υπολογίζει. Είναι μεγάλο προσόν. Ντεμπούτο έκανα ντεμπούτο κι εγώ στον ΠΑΟΚ. Έχει όλο το πακέτο ο Τζόλης να κάνει καριέρα στο εξωτερικό. Είναι παίκτης υψηλών προδιαγραφών. Φοβάμαι μην του φουσκώσουν τα μυαλά μόνο. Ανέβηκαν πολλά παιδιά και αντί να έχουν αλματώδη πορεία δεν την είχαν και με στενοχωρεί αυτό. Αυτά τα παιδιά πρέπει να έχουν δάσκαλο».

Για το αν ο Γκαρσία μπορεί να τον έχει το ρόλο αυτό;

«Επειδή είναι 12 χρόνια στον ΠΑΟΚ, έχει το… μικρόβιο του ΠΑΟΚ. Έχει το πνεύμα του νικητή και μπορεί να το μεταδώσει. Ο Γκαρσία μπορεί να τον συμβουλεύσει σωστά τον Τζόλη. Να του πει να μην καβαλήσει το καλάμι και να δουλεύει κάθε μέρα να γίνεται καλύτερος. Χαίρομαι που ο Γκαρσία έβαλε αυτά τα παιδιά. Πήρε κι άλλα παιδιά μαζί του. Ξέρει καλά το υλικό του ΠΑΟΚ στα τμήματα υποδομής και βλέπω 8 παιδιά επαγγελματίες. Εύχομαι να πετύχει ο Γκαρσία. Θέλει χρόνο και εμπιστοσύνη».

Μπορεί να συνδυαστεί με τον πρωταθλητισμό:

«Μπορεί γιατί αν εξετάσουμε το υλικό του ΠΑΟΚ εξαιρώντας Σβάμπ και Ζίβκοβιτς, όλοι είναι στο 50-50. Γιατί να μην δώσω την ευκαιρία σ’ ένα ΠΑΟΚτσάκι; Είναι παίκτες με προδιαγραφές οι πιτσιρικάδες και μπορούν να κάνουν μεταγραφή. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στην ακαδημία, ο ΠΑΟΚ πρέπει να προωθήσει τα δικά του παιδιά».

Τι λείπει φέτος από τον ΠΑΟΚ;

«Αδυναμίες δεν έχει σαν ομάδα ο ΠΑΟΚ. Αδυναμία είναι που λείπει ο κόσμος από το γήπεδο. Δίνει μεγάλη ώθηση. Έφυγαν αρκετοί ενδεκαδάτοι παίκτες. Έτυχαν τα δύσκολα στον Γκαρσία να κάνει μια ενδεκάδα κάθε Κυριακή ίδια με 2-3 προσθήκες. Είναι στο ψάξιμο, στη μετάβαση ο ΠΑΟΚ. Δύσκολο το έργο του Γκαρσία. Αλλά και ο Ολυμπιακός δεν παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ο Άρης δείχνει φέτος μια πολύ ανοδική πορεία και με καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει ο Γκαρσία να προσέξει τα μικρά θεωρητικά παιχνίδια. Είναι σεβαστές ομάδες. Το ματς με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, εκεί να κάνει τη νίκη. Με τον κόσμο θα ήταν διαφορετικά. Είναι όμως κομβικό ματς. Ως τότε πρέπει να προσέξει να πάρει και τα τρία ματς ως τότε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.