Κάποιες «ευρωπαίες» θα... κλατάρουν

Θανάσης Κυλώνης12 Δεκεμβρίου 2020

Με το φινάλε της φάσης των ομίλων σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, όλο το στοιχηματικό μας ενδιαφέρον στρέφεται πλέον αποκλειστικά στις εγχώριες διοργανώσεις μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη. Η κούραση για τις ομάδες που έπαιζαν ασταμάτητα σε δύο ταμπλό τον τελευταίο μήνα έχει χτυπήσει… κόκκινο και είναι σίγουρο ότι κάποιες θα κλατάρουν.

Τρία μεγάλα τοπικά ντέρμπι έχει το Σ/Κ, σε Μάντσεστερ και Μαδρίτη σήμερα, στη Θεσσαλονίκη αύριο. Σε τέτοιες «μάχες» όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά, ακόμα και στο σημερινό Γιουνάιτεντ - Σίτι, παρόλο που υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ άσου και διπλού. Κατ’ εμέ, πιο ισορροπημένες θα έπρεπε να είναι οι αποδόσεις και στα Ρεάλ – Ατλέτικο, Άρης – ΠΑΟΚ, αφού τη δεδομένη χρονική στιγμή οι μεταξύ τους αποστάσεις είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Και στα τρία ντέρμπι το Χ «παίζει» δυνατά, δεν θα μπλέξω όμως με σημείο. Κρατάω το G/G του 1.90 στο μαδριλένικο ντέρμπι και το 2.10 σ’ αυτό του «Βικελίδης», καθώς πιστεύω ότι και στα δύο θα έχουμε τουλάχιστον ένα γκολ εκατέρωθεν. Σετ αποδόσεων που σηκώνει κουβέντα έχουμε και στο Εβερτον – Τσέλσι. Μεγάλο ματς κι αυτό, λέω μάλιστα να πάω κόντρα στην πρόσφατη φόρμα των δύο ομάδων. Πιστεύω πως οι παικταράδες που έχει φέτος στη διάθεσή του ο Αντσελότι θα βγάλουν αντίδραση, είναι και λίγο... too much το μεγάλο αήττητο σερί της Τσέλσι, που τελευταία φορά έχασε τον Σεπτέμβρη, από τη συμπολίτισσα της Εβερτον, Λίβερπουλ. Ολα τα σερί έχουν ένα τέλος, στο 4.50+ ο άσος, σηκώνει και κάλυψη.

Στη Γαλλία, ενδιαφέρον ρεπορτάζ έχει το Ναντ – Ντιζόν, με τα «καναρίνια» να έχουν υπηρεσιακό τεχνικό μετά την απόλυση του Γκουρκίφ ύστερα από το 0-4 κόντρα στο Στρασβούργο, και την ουραγό να κατεβαίνει με πολλές και σημαντικές απουσίες. Στο 1.75 ο άσος δεν είναι φυσικά κελεπούρι, αλλά δείχνει πιθανός. Στα υπόψιν και η κόντρα της Λιλ, που ναι μεν είναι δυνατή φέτος, αλλά μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι πάντα δυσκολεύεται. Την Πέμπτη έχασε στη Σκωτία από την κακή φέτος Σέλτικ χάνοντας και την πρωτιά από τη Μίλαν, την Κυριακή υποδέχεται τη Μπορντό που είναι σαφώς πιο ξεκούραστη και βρίσκεται στην καλύτερη φάση των τελευταίων ετών, με τον Μπεν Αρφά να θυμίζει και πάλι τον παικταρά που ξέραμε. Στις δύο τελευταίες τους εξόδους οι Γιρονδίνοι κέρδισαν 0-1 στη Ρεν και πήραν πανάξια 2-2 στην Παρί, στο 1-0 επί της Μπρεστ την περασμένη εβδομάδα παίξανε μπαλάρα και το τελικό σκορ τους αδικεί, όπως τους αδικούν και οι αποδόσεις τώρα. Πριν φύγω από Γαλλία, δύο επιλογές κράτησα και από τα σημερινά της Ligue 2. Το υπερβολικό 2.40 του over στο Νανσί – Οσέρ, με την Οσέρ να έχει την καλύτερη επίθεση και τον αρχισκόρερ της κατηγορίας, και το αξιόλογο 1.95 στον άσο της πρωτοπόρου Παρί, που είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει στις νίκες ύστερα από 4 ματς και η ουραγός-ντεφορμέ Ροντέζ φαντάζει ιδανικό «θύμα».

Στην Αυστρία, υποψήφια για έκπληξη είναι και τα τρία κυριακάτικα ματς, στα οποία εμπλέκονται οι «ευρωπαίες». Το Ραπίντ – Σβαρόφσκι με τους Βιεννέζους να έρχονται από οδυνηρό αποκλεισμό στο Γιουρόπα Λιγκ και την Τιρόλ να είναι φορμαρισμένη, το Βόλφσμπεργκερ - Αούστρια με την ΒΑΚ να θυμίζει «μεθυσμένη πολιτεία» μετά την παρθενική της πρόκριση στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ και το Ζάλτσμπουργκ – Λίντσερ, το οποίο είναι ντέρμπι κορυφής, με τη Ρεντ Μπουλ να έχει την απογοήτευση του αποκλεισμού στο Τσάμπιονς Λιγκ και να δείχνει φέτος περισσότερο ευάλωτη από ποτέ.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΝΑΝΣΙ – ΟΣΕΡ Over

ΠΑΡΙ – ΡΟΝΤΕΖ 1

ΕΒΕΡΤΟΝ – ΤΣΕΛΣΙ 1X

ΡΕΑΛ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ G/G

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΝΑΝΤ – ΝΤΙΖΟΝ 1

ΡΑΠΙΝΤ Β. – ΣΒΑΡΟΦΣΚΙ ΤΙΡΟΛ Χ2

ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΛΙΝΤΣΕΡ Χ2

ΛΙΛ – ΜΠΟΡΝΤΟ X2

ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ G/G

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.