Κάποια στιγμή να φύγει και το άγχος

Γιώργος Ζαΐρης13 Σεπτεμβρίου 2022

Η εικόνα όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν μπροστά στην θύρα 4 την νίκη απέναντι στην Λαμία είναι η καλύτερη απόδειξη για αυτό που ζει η ομάδα. Στην παρούσα φάση αυτό που την ενδιαφέρει είναι να παίρνει τις νίκες. Αυτό έχει σημασία. Γιατί γνωρίζουν όλοι πως είναι μια νέα ομάδα, είναι στην αρχή της αρχής και τουλάχιστον νικά τη στιγμή που άλλοι χάνουν βαθμούς.

Ηταν ένα ματς παράξενο το χθεσινό και το τρίτο συνεχόμενο στην Τούμπα όπου το άγχος είναι εκεί μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Σαφώς και αυτό κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει και ειδικά απέναντι σε ομάδες που στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κοιτούν το πώς να μην δεχθούν γκολ. Θεμιτό από την πλευρά τους αλλά το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να βρει τρόπο να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του σε τέτοια ματς, σκοράροντας περισσότερα γκολ.

Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν αργός και αν εξαιρέσω τον Ντάντας κατά πρώτο λόγο και τον Κούρτιτς κατά δεύτερο δεν πήρε βοήθειες από άλλους. Ο Μπίσεσβαρ με τον Βιεϊρίνια στα αριστερά δεν ανταποκρίθηκαν τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και για πρώτη φορά με αυτούς παρόντες είδαμε τον Λουτσέσκου να στέλνει έστω και για λίγο από εκείνη την πλευρά τον Λύρατζη.

Ο Ραζβάν επέλεξε να βάλει τον Ολιβέιρα στην κορυφή. Ναι μεν δεν τροφοδοτήθηκε αλλά από την άλλη είναι εμφανές πως τον Νέλσον που αγωνιζόταν στην ΑΕΚ δεν τον έχουμε δει ακόμη στον ΠΑΟΚ. Και ο Τόμας στο διάστημα που αγωνίστηκε έκανε περισσότερα πράγματα από τον Πορτογάλο που περιμένουμε να τον δούμε όπως και ο Λουτσέσκου.

Για τον Τσαγκαράκη; Λίγος. Και έβγαλε μόνος του τα μάτια του αφού δεν φρόντισε από νωρίς να δείξει κίτρινες κάρτες και όταν αποφάσισε να το κάνει ήταν αργά. Τον Καζναφέρη τον γνωρίζουμε και δεν ήταν έκπληξη το σώου του. Και είμαι σίγουρος πως τέτοιες ανάλογες θεατρικές παραστάσεις θα δούμε στην Τούμπα πολλές φορές φέτος. Για αυτό και επαναλαμβάνω πως είναι χρήσιμο να σκοράρει ο ΠΑΟΚ και άλλα γκολ για να κόβει τον… βήχα.

Μακάρι όλα να πάνε καλά με τον Κοτάρσκι. Πάγωσαν όλοι στην εικόνα να είναι ξαπλωμένος ακούνητος. Μπροστά στη φάση ο Τσαγκαράκης, χρειάστηκε το VAR για να τον ξυπνήσει….

Ο ΠΑΟΚ έχει δέκα βαθμούς και είναι μόνος δεύτερος. Την Κυριακή πηγαίνει στο Ηράκλειο και θέλει το διπλό. Αμέσως μετά ακολουθεί χρήσιμη διακοπή. Και υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Εκεί που μπορεί να τον προσπεράσει και να βρεθεί πρώτος στη βαθμολογία. Σημαντικό. Αλλά προηγείται ο ΟΦΗ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.