Ξέσπασε ο Σμαραγδής για τις επιθέσεις στον «Καποδίστρια»: «Υπάρχει σχέδιο»

Metrosport Team03 Ιανουαρίου 2026

Απαντήσεις για την κριτική που έχει δεχθεί για την ταινία του «Καποδίστριας» έδωσε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» ο Γιάννης Σμαραγδής.

Ο γνωστός σκηνοθέτης αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχεται το τελευταίο διάστημα για τη νέα του παραγωγή, ενώ  παραδέχθηκε πως ο πόνος ξεπερνά την πικρία μέσα του. «Δεν νιώθω πικρία αλλά πόνο. Έχασα τη γυναίκα μου, τα φτερά μου δηλαδή, πριν από τρία χρόνια. Όταν προσπαθούσε να ξεκινήσει η ταινία, έχασα την Ελένη. Εκεί, αυτοί που δεν ήθελαν να γίνει η ταινία, με ξέγραψαν. Όπως, ας πούμε, όταν δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, έβγαιναν κάποιοι και έλεγαν “σκοτώσαμε τον τύραννο”, έτσι υπήρχαν άνθρωποι που έλεγαν: τελειώσαμε με τον Σμαραγδή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο ίδιος έκανε λόγο για ανήθικη επίθεση που δέχεται, χαρακτηρίζοντας την ερμηνεία του Αντώνη Μυριαγκού ως θηριώδη. «Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων, που δεν είναι πολλοί και δεν υπάρχει διχασμός, ίσα ίσα. Δηλαδή άμα κοιτάξετε αυτά που έγραψαν, αυτοί που τα έγραψαν 10 άνθρωποι είναι. Επειδή όμως είναι μέσα στα Μέσα, φάνηκε σαν να είναι μεγάλο το θέμα. Το λέω αυτό γιατί, όταν συμβαίνει κάτι που κάνει καλό στις ανθρώπινες ψυχές, καλό θα είναι να παραμερίσουμε την αρνητικότητα μας και να γινόμαστε θετικοί γιατί αυτό αναβαθμίζει ευρύτερα τον ψυχισμό των ανθρώπων», πρόσθεσε. 

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Σμαραγδής ανέφερε ότι η επίθεση ξεκίνησε πριν καν προβληθεί η ταινία, αναφέροντας ότι «υπάρχει κάποιο σχέδιο από πίσω, όμως δεν είναι της στιγμής».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Μαζί και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.