Καπετανόπουλος: «Βαρόμετρα για τον ΠΑΟΚ Ζίβκοβιτς και Σφιντέρσκι»

Metrosport Team25 Νοεμβρίου 2021

Ο Δημήτρης Καπετανόπουλος μίλησε στο Metropolis 95.5 για τα κρίσιμα παιχνίδια που έχει ο ΠΑΟΚ μπροστά του.

 «Είναι πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι και θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα θα φορέσει το ευρωπαϊκό της κοστούμι όπως πάντα στα σημαντικά ματς. Ήταν μία κακή παρένθεση ο αγώνας του Περιστερίου. Ίσως δεν το είχαν πάρει τόσο σοβαρά ή λόγω της κακής ψυχολογικής κατάστασης του αντιπάλου, αλλά νομίζω ότι σήμερα θα κάνει αυτό που πρέπει. Υπάρχει ποιότητα και ομοιογένεια» είπε αρχικά και συνέχισε για τον αγώνα με την Σλόβαν:

«Η Σλόβαν είναι μία ομάδα συνόλου. Δεν έχει τους μεγάλους ποδοσφαιριστές και αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες ομάδες. Το είδαμε και χθες ότι η Παρί Σεν Ζερμέν που έχει τα τρία μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και η Σίτι την ισοπέδωσε, γιατί όλοι επιτίθενται και όλοι αμύνονται. Βέβαια, στην έδρα της η Σλόβαν θα αναγκαστεί να ανοιχτεί και ο ΠΑΟΚ θα βρει διαδρόμους.»

Όσον αφορά τη μη παρουσία του κόσμου σημείωσε: «Σε αυτό το επίπεδο οι παίκτες δεν επηρεάζονται από τον κόσμο. Ίσα ίσα, όταν παίζεις εκτός έδρας ίσως να είναι καλύτερα γιατί σε εμπνέει, σε πορώνει περισσότερο.»

Τόνισε ότι: «Σε αυτά τα ματς που παίζεται η πρόκριση θα μετρήσει η αποτελεσματικότητα και από εκεί και πέρα να μην δεχθεί ο ΠΑΟΚ πρώτος γκολ, να είναι προσεκτικός αμυντικά. Επιθετικά σίγουρα βαρόμετρο είναι ο Ζίβκοβιτς, αλλά και ο Σφιντέρσκι θα παίξει ρόλο στο πως θα κρατήσει την μπάλα, όπως και ο Μπίσεσβαρ. Αμυντικά θα χρειαστεί, νομίζω, βοήθεια και από τον τερματοφύλακα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όταν ο αντίπαλος δημιουργεί επικίνδυνες φάσεις ο τερματοφύλακας θα πρέπει να είναι συνεχώς σε εγρήγορση.»

Για την αποτελεσματικότητα των Άκπομ και Σφιντέρσκι υπογράμμισε: «Τα προηγούμενα χερόνια και στατιστικά να το δούμε ο ΠΑΟΚ έφτιαχνε πολλές ευκαιρίες. Οι μπακ ήταν πιο επιθετικοί. Τώρα περισσότερο δημιουργούνται από τον Ζίβκοβιτς και τον Μπίσεσβαρ, γι' αυτό και παίζει η ομάδα πιο κάθετα. Πλέον, δεν παίρνει τις βοήθειες που έπαιρνε από τους ακραίους αμυντικούς.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.