Καπετανόπουλος: «Ο Κουλιεράκης έχει μέλλον, ο Τσαούσης έχει ανταπεξέλθει στο ρόλο του»

Metrosport Team01 Σεπτεμβρίου 2022

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν Τεχνικός Διευθυντής των Ακαδημιών του Ηρακλή Λάρισας, Δημήτρης Καπετανόπουλος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 και σχολίασε την απόφαση Ελλήνων παικτών να πάρουν μεταγραφή σε ομάδες του εξωτερικού, ενώ αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απόφαση Ελλήνων παικτών να πάρουν μεταγραφή σε ομάδες του εξωτερικού: «Νομίζω ότι όποιο παιδί βγει στο εξωτερικό σε νεαρή ηλικία είναι ευλογημένο, αν καταφέρει και πιάσει το νόημα και κατορθώσει να αποκτήσει τη νοοτροπία του εξωτερικού, μετά θα μπορεί να κάνει άλματα στην καριέρα του.

Για τον Τσιγγάρα είναι μεγάλη τιμή να πηγαίνει στο εξωτερικό και μακάρι να καταφέρει να κάνει πολύ μεγαλύτερη μεταγραφή από την ομάδα του. Οι ρυθμοί και ο τρόπος που δουλεύουν είναι εντελώς διαφορετικό στο εξωτερικό. Επειδή στην ακαδημία μας, στον Ηρακλή Λάρισας, δουλεύουμε πολύ καλά και έχουν βγει αρκετά παιδιά έξω, έστω να δοκιμαστούν, ένα έμεινε κιόλας στη Τζένοα, θα ανακοινωθεί άμεσα και θα παίξει στην Primavera. Μαζί τους είχαν πάει και ορισμένοι γονείς τους και όταν επέστρεφαν οι γονείς και έβλεπαν τις προπονήσεις και έλεγαν ότι εδώ είναι σαν παίζουμε σε slow motion. 

Για τον ΠΑΟΚ: «Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με ταχύτητα σε σχέση με πέρυσι. Ατομικά έχει πιο γρήγορα παιδιά, όσο αφορά το κομμάτι της μετάβασης στην επίθεση ή στην άμυνα είναι θέμα δουλειάς και τακτικής. Η γρήγορη μετάβαση η ομαδική δεν έχει καμία σχέση με την ατομική ταχύτητα.

Και η επιθετική και αμυντική μετάβαση είναι πολύ πιο γρήγορη σε σχέση με την περσινή χρονιά. Αν βρίσκω ένα αρνητικό είναι ότι δεν έχει το εύκολο γκολ, ο παίκτης που θα τελειώσει σωστά τη φάση. Να υπάρχει μεγαλύτερος πλουραλισμός στο σκοράρισμα». 

Για τον Τσαούση και τον Κουλιεράκη: «Ο Τσαούσης κάνει φιλότιμη προσπάθεια και σίγουρα έχει ανταπεξέλθει στο ρόλο του, όπως και ο Κουλιεράκης, προσπαθούσα να δω ένα λάθος στο προηγούμενο παιχνίδι, δεν νομίζω να έκανε κάποιο, ακόμα και οι μεγάλες του μεταβιβάσεις ήταν άψογες. Έχει πολλά καλά στοιχεία, αν υστερεί κάπου είναι λίγο στην ταχύτητα, αλλά βλέπω ότι διαβάζει το παιχνίδι, το μέλλον είναι μπροστά του.

Εμένα μου αρέσει ότι οποιαδήποτε παιδί δείχνει ότι μπορεί να σταθεί, παίρνει την ευκαιρία. Υπήρχαν και περιπτώσεις που τα παιδιά δεν έχουν υπομονή, θεωρούν ότι επειδή έπαιξαν μερικά παιχνίδια πήραν τη φανέλα στο σπίτι τους, ο προπονητής είναι υπεύθυνος για την ενδεκάδα, βλέπουμε παίκτες με μεγάλη ποιότητα και μεγάλα ονόματα να μένουν στον πάγκο. Παράδειγμα, μπορεί στην περίπτωση του Τσιγγάρα να είπε το ίδιο το παιδί επειδή δεν παίζω θέλω να πάω κάπου που να αγωνίζομαι».  

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.