Καπερνάρος: «Θα προφυλακιστεί ο Λιγναδης, η κυβέρνηση ηρωοποιεί τον Κουφοντίνα»

Metrosport Team21 Φεβρουαρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Weekend με τον Γρηγόρη Κόκκινο» φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Καπερνάρος.

Ο γνωστός δικηγόρος μίλησε για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο του θεάτρου και την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Καπερνάρος:

Για τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη: «Είναι στυγερά, αποτρόπαια, απάνθρωπα, αντιανθρώπινα, αντικοινωνικά, κτηνώδη αδικήματα. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να περνάνε και από γιατρούς. Αυτό δεν αναιρεί το άδικο της πράξεως αλλά για να έχει αντίκτυπο στην επιμέτρηση της ποινής. Αυτός θα προφυλακιστεί, το λέω με κάθε ευθύνη τον όσων λέω, παρά το ότι είμαι δικηγόρος υπερασπιστής. Αλλά τέτοιους τύπους δε θα τους υπερασπιζόμουν ποτέ. Και το λέω αυτό γιατί δεν έχω ανάγκη να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Τέτοια άτομα, επικίνδυνα για τη δημόσια τάξη, για την κοινωνία, επικίνδυνα παντοιοτρόπως και ποικιλοτρώπως, δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω σκληρότερα, βάλτε Χ όπως στην άλγεβρα. Συνελήφθη, θα του απαγγελθούν κατηγορίες σε σχέση με αυτά που έχουν καταγγελθεί και στη συνέχεια, βεβαίως και θα προφυλακιστεί».

Για το θέμα της παιδοφιλίας: «Είναι αρρώστια όπου πρέπει να τους κλείνουν ισοβίως επειδή η αρρώστια αυτή δεν γιατρεύεται. Όχι είναι ψυχασθενείς και τους παρακολουθούν ιατρικά. Πρέπει, κατά την άποψή μου, επειδή έχει καταργηθεί η ποινή του θανάτου, είναι υπερεθνικός νόμος και μας το καθορίζει αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα έπρεπε να ισχύουν τα ισόβια για αυτούς σε ειδικές φυλακές. Δυστυχώς αυτός και οι όμοιοί του, κρατούνται προσωρινά μέχρι που να εκδικαστεί η υπόθεση στο ωραιότερο μέρος της Ελλάδος που όσοι έχουν πάει λένε «αυτό δεν είναι δυνατόν να είναι φυλακή για τέτοιου είδους στυγερούς, στυγνούς, απάνθρωπους εγκληματίες. Θα έπρεπε να είναι παιδικές κατασκηνώσεις». Δυστυχώς εκεί τους πάνε. Είναι σε ένα καταπληκτικό σημείο έξω από την Τρίπολη με ένα μαγευτικό τοπίο. Μόνο στην Τρίπολη τους κρατούν αυτούς, τους προφυλακίζουν μέχρι το 18μηνο μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους διότι αν τους πάνε σε άλλες φυλακές θα κακοποιηθούν από τους συγκρατούμενούς τους. Κακοποιούνται βαναύσως εώς και τους σκοτώνουν. Όσοι κρατούνται εκεί είναι σαν διακοπές».

Για την Λίνα Μενδώνη και όσα έχει πει: «Δεν την γνωρίζω παρά μόνο σαν υπουργό Πολιτισμού που από ό,τι έχω ακούσει είναι μία κυρία που δεν έχει προσφέρει τίποτε. Ίσως, από ό,τι ακούω, να ήταν και η χειρότερη υπουργός Πολιτισμού που πέρασε ποτέ. Αυτά είναι μηνύματα που λαμβάνω από τρίτους. Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να τη γνωρίσω και δεν έτυχε ποτέ ως δικηγόρος να έχουμε κάποιο διάλογο για εργασιακά θέματα. Με όλους τους υπουργούς στο παρελθόν, είχα. Τώρα από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά, ζητούν την παραίτησή της. Και βεβαίως κανένας Έλληνας δεν πιστεύει αυτό που λέει «δεν ήξερα». Ήξερε και παραήξερε. Κι αν δεν ήξερε, σε αυτούς τους χώρους όπου η καχυποψία πολλαπλασιάζεται, γιατί είναι πολλοί αυτοί της Αριστεράς και της προόδου. Δεν βάζω κομματική ταμπέλα. Όσοι είναι της προόδου είναι της γνωστής ταυτότητας, προελεύσεως και λειτουργιών. Άρα θα όφειλε να γνωρίζει. Αν δεν γνώριζε μπορούσε να μάθει, τι είμαστε στην Ελλάδα; Μια χούφτα είμαστε. Συνεπώς το γεγονός που λέει ότι «δεν γνωρίζω» πιστεύω είναι ένα ψέμα».

Για τις καταγγελίες στον χώρο της showbiz: «Αυτά υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι τελευταία «συμπτώματα», είναι γνωστά. Επ’ ευκαιρία μπορούμε να πούμε ότι είτε συγκυριακά, ήρθε η ώρα, ήρθε ο χρόνος, που έσπασαν τα αποστήματα και σιγά σιγά αρχίζουν να ακούγονται φωνές οι οποίες κρατούσαν στις ψυχές τους αυτό το βάρβαρο συναίσθημα που τους κατέτρωγε και κάποια στιγμή βγήκε και το καταγγέλλουν. Μακάρι να μπορούσαν νωρίτερα έτσι ώστε να είχαν αποσοβηθεί πολλά στυγερά εγκλήματα εις βάρος άλλων παιδιών. Που πολλαπλασιάστηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα που τα στόματα ήταν κλειστά. Πιστεύω ότι θα είναι αμείλικτη η δικαιοσύνη σε αυτές τις περιπτώσεις έτσι ώστε να αποσοβηθούν στο μέλλον διότι όπως και να αλλάξουν οι σχετικές διατάξεις, στο ποινικό επίπεδο δεν έχει αναδρομική ισχύ ο κάθε νόμος. Ισχύει ο ευμενέστερος. Συνεπώς όποιος νόμος δικαιότερος ή αυστηρότερος ψηφιστεί, θα έχει ισχύ από την ημέρα που θα ψηφιστεί και στο μέλλον. Όχι στο παρελθόν».

Για όσους στέκονται στο πλευρό του Δημήτρη Κουφοντίνα: «Τον ηρωοποιούν. Είναι λάθος από πλευράς του υπουργείου και της κυβέρνησης. Ούτως ή άλλως τουλάχιστον στα 20 έτη στην υπό όρων απόλυση θα βγει έξω. Έτσι έχει κρίνει ο νομοθέτης. Εάν ήταν στις αγροτικές φυλακές και πρέπει να πάει κάπου ή δεν έπρεπε να πάει κάπου, διότι για να φύγεις από τις αγροτικές φυλακές πρέπει να τελέσεις ένα πειθαρχικό αδίκημα. Και επειδή εκκρεμεί εις βάρος του μια πειθαρχική καταγγελία, πιστεύω ότι ένεκα τούτου ας τον άφηναν ή ας έκαναν μία τροπολογία έτσι ώστε να μην του δίνουν δικαίωμα να πάει σε απεργία πείνας και να επίκειται ένας οποιοδήποτε κίνδυνος εκμεταλλευόμενοι κάποιοι αναρχικών φρονημάτων να τον ηρωοποιούν. Και να γίνονται διαδηλώσεις υπέρ αυτού του ατόμου ο οποίος έχει ταυτοποιημένα, ομολογημένα σκοτώσει 11 ανθρώπους και μάλιστα με ενέδρα. Γιατί έτσι γουστάριζε και ονομάστηκε «θεός» κι αφαίρεσε τη ζωή από 11 συνανθρώπους μας. Αυτός ο άνθρωπος τώρα κάνει απεργία πείνας. Έκανα μία δήλωση προχθές στον ΣΚΑΪ ότι «αλίμονο αν θεωρηθεί ένδικο μέσο η απεργία πείνας». Κι ο κάθε βαρυποινίτης ή ισοβίτης κάνει απεργία πείνας για να ικανοποιηθεί το όποιο αίτημά του. Έτσι γουστάρω, κάνω απεργία πείνας και προκειμένου να πεθάνω, τους υποχρεώνω να πραγματώσουν αυτό που επιθυμώ. Αυτό σημαίνει ανισορροπία, σημαίνει ασυμμετρία στην κανονική στην φυσιολογική κοινωνική μας ζωή και ιδιαίτερα σε επίπεδο δικαιοσύνης. Θα έπρεπε να τους αφήσουν και να βγάλουν στον αέρα το γεγονός ότι αυτοευτελίζονται μεταξύ τους διότι βρίζουν ο ένας τον άλλον».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.