Καπαγιαννίδης: «Το θέμα είναι να κουμπώσει ο Ρέμπε με τον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team10 Ιουνίου 2020

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν ατζέντης, Ρίαν Καπαγιαννίδης, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τα σημεία που θα καθορίσουν αν ο Όλαφ Ρέμπε καταφέρει να πετύχει στην Τούμπα. 

«Δεν νομίζω να μπορείς να πεις αν ο Γερμανός είναι καλός ή ο Έλληνας είναι καλός, δεν είναι θέμα εθνικότητας. Στην Γερμανία είναι διαφορετικά από την Ελλάδα, άρα θα πρέπει να μπει στο κλίμα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Στην Γερμανία υπάρχει ένα συμβόλαιο και πάνω σε αυτό δουλεύει, δεν κρίνεται από την πρώτη μέρα. Στην Ελλάδα δεν είναι έτσι. Πίεση υπάρχει παντού, αλλά στην Γερμανία όχι τόσο μεγάλη. Ο κόσμος αγαπάει αλλιώς το ποδόσφαιρο στην Γερμανία και αλλιώς στην Ελλάδα» είπε αρχικά και συνέχισε: 

«Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει τις γνώσεις, είναι και νεαρός, εγώ είμαι υπέρ των νεαρών. Το βιογραφικό δείχνει ότι στάθηκε πολλά χρόνια σε Βέρντερ Βρέμης και Βόλφσμπουργκ, αυτό σημαίνει ότι έχει και εμπειρία. Χρειάζεται προσωπικότητα, γνώσεις και τον κατάλληλο χαρακτήρα για να διαχειρίζεσαι καταστάσεις, δεν είναι μόνο να διαλέγεις παίκτες και προπονητές.

Στην Γερμανία δεν πρέπει να είσαι μεγάλος για να αναλάβεις τέτοια θέση, αυτός ισχύει και για τους προπονητές, τους δίνεται η ευκαιρία. Το πιο καλό θα είναι να μπορέσει αυτός να περάσει εδώ αυτά που έμαθε. Ο Βιεϊρίνια μπορεί να του πει για το πώς λειτουργούν εδώ τα πράγματα. Θα χρειαστεί σίγουρα και τύχη γιατί στην Ελλάδα χρειάζονται άμεσα αποτελέσματα. Και η εθνική Ελλάδας στην αρχή είχε δύο άτυχα αποτελέσματα με τον Ολλανδό, κατάφερε, όμως, με τον τρόπο του, με τις συζητήσεις του, να το αλλάξει. Και ο τεχνικός διευθυντής επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές, τους δίνει κίνητρα».

Ρωτήθηκε αν επειδή είναι δεδομένο ότι θα πετύχει στην Ελλάδα λόγω διαφοράς επιπέδου με την Γερμανία: «Δεν συμφωνώ απόλυτα, για ποδοσφαιριστές ισχύει περισσότερο. Αν έχεις την γερμανική νοοτροπία θα βάλεις 20 γκολ, για τον τεχνικό διευθυντή είναι πιο πολύπλοκο. Αλλά σίγουρα μαθαίνουν την πειθαρχία και είναι σκληροί. Αυτό θα κάνει καλό στον ΠΑΟΚ.

Ο Ένινγκ είναι μία περίπτωση που πέτυχε. Και ο Ρεχάγκελ. Ενδεχομένως να μας ταιριάζει αυτό το μοντέλο. Κάποτε έλεγαν ότι μας ταιριάζει πιο πολύ το ισπανικό ή το πορτογαλικό. Είναι θέμα, κυρίως, του χαρακτήρα και, φυσικά, της εκπαίδευσης. Και πόσο θα χρειαστεί για να δέσει. Ο τεχνικός διευθυντής είναι ένα στοίχημα, να είναι καλός ντίλερ. Δεν μπορεί ένας νεαρός να έχει τόσα χρόνια εμπειρίας και να μην έχει αυτό το ταλέντο. Ο ΠΑΟΚ δουλεύει τα τελευταία χρόνια σε αυτό το μοτίβο.

Στην περίπτωση του Πρίγιοβιτς, είδατε, ήταν εισήγηση του προπονητή που πήγε στον τεχνικό διευθυντή και σε συνεργασία με το τμήμα σκάουτινγκ έγινε πράξη. Ο ΠΑΟΚ δουλεύει σε αυτά τα πρότυπα. Η ατζέντα του είναι μεγάλη. Στην Γερμανία έχει κάνει πολλά χρόνια, άρα η εμπειρία του είναι μεγάλη. Θα ξέρει γραφεία, ατζέντηδες και ποδοσφαιριστές. Το μόνο που μένει είναι να κουμπώσει. Θα χρειαστεί στήριξη και συνεργασία με τους ανθρώπους της ομάδας. Κάθε χρόνο θα είναι καλύτερα».

Ειδικότερα για τον Ένινγκ σημείωσε: «Δεν εμπλέκομαι. Ήταν, πάντως, χαρούμενος, ήταν ευχαριστημένος, του αρέσει ο τρόπος που τον αντιμετωπίζει ο κόσμος. Αλλά αυτά πριν από ένα χρόνο που μιλήσαμε. Είμαι της φιλοσοφίας να εμμένεις σε αυτό που αποφάσισες, αν είναι να γκρεμίζουμε και να ξαναχτίζουμε, δεν θα έρθουν ποτέ αποτελέσματα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.