Καπαγιαννίδης για εθνική: «Δύσκολο να χτίζεις, εύκολο να γκρεμίζεις»

Metrosport Team15 Οκτωβρίου 2020

Ο Ρίαν Καπαγιαννίδης, βετεράνος παίκτης και νυν ατζέντης, μίλησε στο Metropolis 95.5 και ανέλυσε τα θέματα της εθνικής ομάδας.

«Βλέπω τον τρόπο σκέψεις που έχουν στην Ελλάδα. Η κάθε ΠΑΕ θέλει να παίζουν οι παίκτες της στην εθνική γιατί επιθυμεί να πουλήσει» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Για το πλάνο δίνεται χρονικό περιθώριο. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει, δυστυχώς, υπομονή. Η ΕΠΟ ζήτησε ελκυστικό πρόσωπο από την εθνική και επιθετικότερο ποδόσφαιρο, όλοι συμφωνούμε ότι πάντα έπαιζε παθητικά. Οι προπονητές αυτοί επιλέχθηκαν γιατί έχουν άλλο σκεπτικό, το οποίο θα το εμπεδώσουν και στα χαμηλότερα τμήματα της εθνικής.

Το ότι γίνεται κάποιος ντόρος, δεν υπάρχει λόγος να γίνεται. Η εθνική μας δείχνει καλά σημάδια, κάνει φάσεις, απλά κόντρα στο Κόσοβο δεν της βγήκαν τα γκολ. Πρέπει τα παιδιά να ωριμάσουν και οι παίκτες να μάθουν καλύτερα το επιθετικό παιχνίδι για να έρθουν τα γκολ. Μπορεί να χρειάζεται χρόνια για να φτιαχτεί ένας ουρανοξύστης, αλλά με ένα κουμπάκι να γκρεμιστεί». 

Τόνισε ότι: «Ενδεχομένως να το δει το θέμα με τον Φορτούνη. Εμείς διαλέξαμε αμερόληπτους που έχουν μεράκι για δουλειά. Γιατί και οι τρεις τους έχουν κίνητρα να πετύχουν. Εγώ είχα σκοπό να μιλήσω ως φίλαθλος. Οι προπονητές πρέπει να παίρνουν δύσκολες αποφάσεις. Έκαναν κάποιες επιλογές, οι οποίες μέχρι τώρα δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν βγαίνουν. Μιλάμε για την εθνική Ελλάδας. Πρέπει σιγά σιγά να βγουν καλύτερα πράγματα, χωρίς να γκρεμίζουμε. Αν πηγαίνουμε συνέχεια από το μηδέν δεν θα βγει τίποτα στο μέλλον. Είναι λογικό να δοκιμάζει και να κάνει πειράματα, δεν είναι καταστροφικές οι δοκιμές. Άρα από αυτές θα βγει και κάτι καλό». 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.