Καντέρ: «Για την ελευθερία πάλεψα σε όλη μου τη ζωή»

Metrosport Team02 Δεκεμβρίου 2021

Ο σέντερ των Σέλτικ έχει πλέον νέο όνομα και μια λέξη που υπερασπίστηκε και πάλεψε σε όλη του τη ζωή να την κερδίσει, γιατί η ελευθερία για κάποιους ανθρώπους δεν είναι δεδομένη και πρέπει να μοχθήσουν στη ζωή τους για να τη κερδίσουν. Αυτό έκανε και ο Ενές Καντέρ Φρίντομ (Freedom).

Ο Καντέρ από χθες (30/11) είναι και επίσημα πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κάτι που όπως είπε ονειρευόταν από όταν πάτησε το πόδι στη χώρα. Στις δηλώσεις που έκανε μίλησε και για την επιλογή της λέξης Freedom, η οποία θα τον συντροφεύει για το υπόλοιπο της ζωής του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ενές Καντέρ Φρίντομ:

«Ήταν προφανώς υπέροχο. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αφού πήρα την πράσινη κάρτα μου όταν ήμουν στους Θάντερ, τα τελευταία έξι χρόνια ήταν δύσκολα. Ήταν πολύ σκληρό γιατί η τουρκική Κυβέρνηση έβαλε το όνομά μου στη λίστα της Interpol και μου ανακάλεσε το διαβατήριο.

Οπότε ήταν σκληρό αλλά τελικά συνέβη. Περίμενα αυτή τη στιγμή από την ημέρα που πάτησα το πόδι μου στην Αμερική. Σίγουρα λοιπόν μια από τις πιο αξέχαστες, ίσως και η πιο αξέχαστη στιγμή που είχα στη ζωή μου.

Στην Αμερική, προφανώς, οι άνθρωποι είναι πολύ ευλογημένοι που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Έχουν ελευθερία λόγου, ελευθερία θρησκείας, ελευθερία έκφρασης, ελευθερία Τύπου.

Ήθελα να κάνω αυτή τη λέξη μέρος του εαυτού μου, γιατί για αυτή τη λέξη πάλεψα για όλη μου τη ζωή και αυτή ήταν η λέξη που προσπάθησα να υπερασπιστώ για όλη μου τη ζωή. Όσο περισσότερη έρευνα έχω κάνει, βλέπω τις παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που συμβαίνουν όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά σε όλο τον κόσμο.

Σε ένα πράγμα που θέλω να αποδώσω τεράστια εύσημα είναι στους συμπαίκτες μου. Με υποστήριξαν και είναι σαν να ήταν η οικογένειά μου με την υποστήριξή τους. Έχω τόση ελπίδα και κίνητρο για να αγωνιστώ και να παλέψω για αυτό που είναι σωστό. Και οι Σέλτικς ήταν επίσης πολύ υποστηρικτικοί».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.