Κάνουν τα παιδιά πιο χαρούμενα, με την αναβάθμιση 38 παιδικών χαρών

Metrosport Team15 Οκτωβρίου 2020

Επειδή “τα παιδιά είναι το μέλλον μας”, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου θέτει ως προτεραιότητα τις ανάγκες τους και με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησε την αναβάθμιση και ανάπλαση 38 παιδικών χαρών, ώστε να μεγιστοποιήσει τη ασφάλεια και την δυνατότητα ψυχαγωγίας των μικρών δημοτών.

Οι παρεμβάσεις θα είναι ευρείας κλίμακας και θα αφορούν – κατά περίσταση – στα όργανα (παιχνίδια), στο δάπεδο, στο φωτισμό, στην περιμετρική περίφραξη και στον καλλωπισμό, προκειμένου οι παιδικές χαρές να μετατραπούν σε όμορφους χώρους, ατελείωτης χαράς και ασφαλούς διασκέδασης για τα παιδιά του Δήμου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και από ιδίους πόρους και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 689.000 ευρώ, εκ των οποίων 272.000 προέρχονται από το «Φιλόδημος ΙΙ» και 417.000 από πόρους του Δήμου.

Τα νέα παιχνίδια που τοποθετούνται, αντικαθιστώντας τα παλιά, είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα κατασκευής και τηρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας που τίθενται από τους αρμόδιους φορείς, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του την ερχόμενη άνοιξη.

«Η σημασία του παιχνιδιού στα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού είναι θεμελιώδης για την ανάπτυξή του και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Οι παιδικές χαρές είναι κατ' εξοχήν χώροι κοινωνικοποίησης των παιδιών προσχολικής ηλικίας και η αναβάθμιση και βελτίωσή τους ήταν στο στρατηγικό σχεδιασμό μας. Η παροχή ενός σύγχρονου και ασφαλούς περιβάλλοντος στα παιδιά είναι υποχρέωσή μας, ενώ τα χαμόγελά τους η αποζημίωσή μας», δήλωσε ο δήμαρχος, Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Οι 38 παιδικές χαρές που αλλάζουν όψη είναι:

Α) Στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου: Αγ. Κωνσταντίνου (παίδων & νηπίων), Αμαλίας και Έκτορος, Καζαντζάκη, Κυκλοφοριακής Αγωγής (Ι & ΙΙ), Νίκαιας, Πυθίας, Αδμήτου, Αίαντα, Αυλίδη, Ειρήνης, Ελπίδας, Ασκληπιού, Δροσίνη, Νικομήδειας, Παρμενίωνος – Γενναδίου, Αθλητικό Πάρκο, Αγ. Κυριακής, Παπάγου, Επτανήσου, Καρυάτιδος και Οινόης.

Β) Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθέριου – Κορδελιού: Αγροτική Παιδική Φωλιά, Βενιζέλου και Άρτης (ΘΕΠΑΝ), Γρηγορίου Ε΄, Θερίσσου, Μιαούλη, Μικράς Ασίας και Βέμπο, Νικομήδειας και Μικράς Ασίας, Πάρκο Ελευθερίου Βενιζέλου, Πάρκο Σμύρνης, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Παρμενίωνος, Πλατείας Ελευθερίας, Σαμοθράκης, Σιατίστης και Φαναρίου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.