Κανόνας και εξαιρέσεις: Όταν ο ΠΑΟΚ «ψωνίζει» φορ τον χειμώνα

Γιώργος Πετρίδης05 Ιανουαρίου 2021

Ο ΠΑΟΚ θα ψάξει λύση στο πρόβλημα του γκολ με τη μεταγραφή του Μίχαελ Κρμέντσικ, μία χειμερινή μεταγραφή με ότι αυτό συνεπάγεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν ήταν λίγες οι φορές πάντως στο παρελθόν που έριξε ανάλογη... ζαριά.

Γυρίζοντας τον χρόνο 23 χρόνια πίσω, βρίσκουμε πολλές ανάλογες περιπτώσεις τα αποτελέσματα των οποίων ήταν το... αναμενόμενο. Μία τρύπα στο νερό. Αυτός ήταν βέβαια ο κανόνας, με επιθετικούς που ντύθηκαν στα ασπρόμαυρα με ζητούμενο να δώσουν γκολ στον ΠΑΟΚ αλλά αποδείχτηκε «άνθρακας ο θησαυρός». Ποιον να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τον Τόργκελε ή τον Φρούντζα; Τον Νιμανί ή τον Νέτσιντ;

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη και πονεμένη πλευρά της συγκεκριμένης ιστορίας. Υπάρχουν όμως και οι λιγοστές αλλά τόσο σημαντικές εξαιρέσεις αυτού του κανόνα, που επιτρέπουν στον Δικέφαλο να ελπίζει ότι μπορεί τελικά και να βρει αυτό που χρειάζεται από τον Τσέχο.

Αυτές οι εξαιρέσεις ήταν πραγματικά ξεχωριστές. Ο Δημήτρης Ναλιτζής, ο Μάρτιν Μίετσελ και βέβαια ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς ενώ σε αυτή τη λίστα μπορεί να συμπεριληφθεί και ο Κάρολ Σφιντέρσκι.

Η λίστα των επιθετικών που ο ΠΑΟΚ ενέταξε στο δυναμικό του στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο από το μακρινό 1997 μέχρι σήμερα, με τις εμφανίσεις και τα γκολ τους σε όλες τις διοργανώσεις, φανερώνει ποιοι ανήκουν στον κανόνα και ποιοι στις εξαιρέσεις τους...


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.