Κάνετε λάθος, κύριοι συνάδελφοι!

Αρις Νικολάκης23 Μαρτίου 2023

Η Ελλάδα δεν χωρίσθηκε τώρα δε Βορρά και Νότο (αθλητικά, έτσι;) από λόγια. Του Ραζβάν Λουτσέσκου στην προκειμένη περίπτωση. Η Ελλάδα χωρίσθηκε από έργα του πάλαι ποτέ ΠΟΚ. Και ναι, δεν υφίσταται πλέον, εκείνη η κυριαρχία αυτού τριγώνου αλλά… Υφίσταται η κυριαρχία κατά διαστήματα κάθε μίας εκ των πλευρών του!

Η αντίληψη περί του συγκεκριμένου διαχωρισμού κληρονομείται από γενεά σε γενεά στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι δε, μια κληρονομιά η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στα δυο μέτρα και δυο σταθμά όλων μα, όλων ανεξαιρέτως των Κυβερνήσεων του τόπου στον ελληνικό αθλητισμό.

Οφείλεται επίσης, στην διαγωγή φιλάθλων σε αγώνες με φιλοξενούμενες ομάδες της Βόρειας Ελλάδες. Με τις αντεθνικές ύβρεις να δονούν την ατμόσφαιρα. Κι ουδενός το αυτί να ιδρώνει.

Μία δυο φορές επιχειρήθηκε, αυτές οι αντεθνικές ύβρεις να καταστούν αιτία διακοπής ή μη τέλεσης του αγώνα. Και μια δύο αιτία επιβολής προστίμων. Σε μια από αυτές ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός «φαγώθηκε» εν μια νυκτί από την Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή. Τι να λέμε άλλο;

Και τι να πούμε σε φιλάθλους από τη Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι επιστρέφουν στα σπίτια τους από εκδρομές, με τον αντίλαλό των αντεθνικών ύβρεων στα αυτιά τους;

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου λέει αυτά τα οποία νιώθει. Κι αυτά τα οποία ακούει, να λένε στη Θεσσαλονίκη. Αυτά τα οποία λένε όλοι στη μακεδονική πρωτεύουσα…

Δεν είναι μόνο ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Είναι κι ο κόσμος του Άρη, του Ηρακλή, του Μακεδονικού, του Απόλλωνα Καλαμαριάς, της Βέροιας, του Πιερικού, της Φλώρινας, της Καβάλας, της Ξάνθης, της Κομοτηνής, της Ορειστιάδας. Απλά, ο κόσμος του ΠΑΟΚ επειδή η ομάδα του ανήκει στους Big 4, τις υπερδυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, φαίνεται περισσότερο. Κι ο προπονητής ακούγεται περισσότερο.

Δεν είναι λοιπόν, ο διαχωρισμός Βορρά και Νότου αποτέλεσμα των λόγων του Ρουμάνου προπονητή. Είναι διαχρονικό αποτέλεσμα των έργων πολλών και διαφόρων σε βάρος των ομάδων από τη Βόρεια Ελλάδα κι υπέρ των ομάδων της Αττικής. Για να διαφωνήσουμε εδώ με την αναφορά σε Νότια Ελλάδα. Τούτο δε, επειδή Νότια Ελλάδα δεν είναι μόνον η Αθήνα κι ο Πειραιάς. Κι η προκλητική εύνοια – από εποχής του αλήστου μνήμης ΠΟΚ – την Αθήνα και τον Πειραιά αφορούσε.

Δίχως το αναμφισβήτητο γεγονός να μην είναι απορριπτέο. Είναι και καταδικαστέο. Όλα τα είχε η (χιλιο…)ταλαιπωρημένη Ελλάδα… Ο διαχρονικός διαχωρισμός σε Βόρεια και Νότια της έλειπε!

Δεν φταίνε όμως, γι’ αυτό τα λόγια τού Ραζβάν Λουτσέσκου. Δεν φταίει κι ο κόσμος του ΠΑΟΚ, οποίος γι’ αυτά τον αποθεώνει. Φταίει το αμαρτωλό παρελθόν του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κρατά χρόνια βλέπετε, αυτή η κολόνια.

Ως εκ τούτων όσοι μέμφεστε…Όσοι ψέγετε κι όσοι κατηγορείτε τον Ρουμάνο προπονητή… Καθώς λέει αυτά τα οποία νιώθει κι αυτά τα οποία ακούει… Κάνετε λάθος. Κάνετε λάθος, κύριοι συνάδελφοι!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.