Κανένα αυτοδιοίκητο δεν είναι πάνω από το σύνταγμα και τους νόμους...

Δημήτρης Κανελλάκης20 Ιουνίου 2020

Εχει δώσει πολλές αφορμές ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, για να του ασκείται κριτική. Και σκληρή, μάλιστα...

Ωστόσο, η αύξηση του αριθμού των εκλεκτόρων στις εκλογές της ΕΠΟ, στην οποία έχει δηλώσει ότι πιστεύει και θεωρεί πως θα βοηθήσει για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, δεν θα έπρεπε να αποτελεί αιτία για να τον μέμφεται κάποιος, αλλά για να τον παροτρύνει να κάνει ό,τι μπορεί από την πλευρά της Πολιτείας ώστε να γίνει πραγματικότητα η διεύρυνση.

Διότι, όπως έχει αποδειχθεί διαχρονικά, οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου δηλώνουν μεν ότι είναι υπέρ ενός εκλογικού συστήματος το οποίο θα περιορίζει, αν όχι να εξαφανίζει, φαινόμενα εκλογών τύπου... Αλεξανδρούπολης, εκλογών της... βαλίτσας, αλλά ποτέ δεν το συζήτησαν σοβαρά και φυσικά ποτέ δεν το έβαλαν ως θέμα σε γενική συνέλευση για να το περάσουν.

Κι αυτή η στάση των παραγόντων του ποδοσφαίρου, φυσικά, είναι που δίνει στον καθένα το δικαίωμα να τους υποπτεύεται και να σκέφτεται ότι αφού το λένε μεν, δεν το κάνουν, δε, σίγουρα κρύβονται πίσω από το εκλογικό σύστημα ισχυρά συμφέροντα τα οποία έχουν λόγους να τα συντηρούν και όχι να τα ανατρέψουν.

Γι' αυτό και επιμένω ότι αυτού του είδους τα ζητήματα, για τα οποία χρόνια τώρα όλοι μιλάμε και που ξέρουμε ότι συντηρούν ένα σύστημα διαφθοράς, θα έπρεπε να βρίσκονται πάνω από το ποδόσφαιρο και να επιτρέπεται η παρέμβαση της Πολιτείας, η οποία δεν θα θίγει, ασφαλώς, το αυτοδιοίκητο αλλά θα στοχεύει στην αντιμετώπιση πράξεων οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν ποινικά αδικήματα.

Δεν γίνεται, δηλαδή, η Πολιτεία να βλέπει ότι γύρω από τις εκλογές στην ΕΠΟ, ή σε οποιαδήποτε άλλη ομοσπονδία, στήνεται ένα απίστευτο αλισβερίσι, γίνονται συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, διακινούνται μεγάλα χρηματικά ποσά και να σφυρίζει αδιάφορα, να κάνει ότι δεν βλέπει ή ότι δεν καταλαβαίνει...

Δεν γίνεται να μην αντιδρά η Πολιτεία, διότι η αντίδρασή της θα θεωρηθεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Αλλωστε, έχουμε συμφωνήσει άπαντες νομίζω σε αυτή την χώρα ότι κανένα αυτοδιοίκητο δεν είναι πάνω από το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.

Κι αν το εκλογικό σύστημα σε μια ομοσπονδία επιτρέπει την διαφθορά, η Πολιτεία οφείλει να παρέμβει. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς επ' αυτού...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.