Κανείς ΠΑΟΚτσής δεν περιμένει σήμερα καλό ποδόσφαιρο, αλλά όλοι απαιτούν πάθος και φιλότιμο

Στέλιος Γρηγοριάδης13 Ιουνίου 2020

Aγαπητή Metrosport,

Προφανώς δεν περιμένω να δω καλό ποδόσφαιρο σήμερα από τον ΠΑΟΚ. Δεν το είδα φέτος ούτε και σε πιο «χαλαρές» περιόδους, θα το δω τώρα που όλα τα ματς είναι κρίσιμα; Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ του Φερέιρα, βέβαια, δεν ευθύνεται η κρισιμότητα, αλλά η... ανικανότητα. Στην αρχή λέγαμε ότι χρειάζεται χρόνος για να «δέσουν» οι παίκτες μαζί του, ύστερα λέγαμε ότι αλλάζει τακτική γιατί κατάλαβε πλέον ποιο στιλ ταιριάζει στην ομάδα και ύστερα... δεν ξέραμε τι να πούμε γιατί ο ΠΑΟΚ γινόταν ολοένα και χειρότερος, μέχρι που κατάντησε να μη βλέπεται.

Φυσικά, υπαίτιος δεν είναι μόνο ο Πορτογάλος τεχνικός. Είναι και οι παίκτες. Κυρίως οι παίκτες, γιατί ήταν σχεδόν οι ίδιοι που πέρσι πήραν το νταμπλ και το αήττητο Πρωτάθλημα. Ακόμη και... εμένα να είχαν προπονητή, θα έπρεπε να θυμίζουν, έστω, την περσινή ομάδα. Ενέργεια δεν έβγαλαν ποτέ, “χημεία” δεν βρήκαν ποτέ, το προσόν της αμυντικής λειτουργίας το ξέχασαν, επιθετικά έγιναν μονότονοι και προβλέψιμοι και, βέβαια, έσπασαν κάθε ρεκόρ προσωπικής γκάφας, για να μην ξεχνάμε πόσα κοροιδίστικα γκολ δέχτηκε ο ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν.

Με βάση, λοιπόν, τα χάλια που είχε αυτή η ομάδα με τη λήξη της κανονικής περιόδου, αλλά και την άθλια εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των πλέι οφ, δεν δικαιούμαστε να ελπίζουμε ότι θα δούμε ξαφνικά καλή μπάλα σήμερα. Είναι, όμως, λογικό να περιμένουμε τη νίκη. Κανείς οπαδός του ΠΑΟΚ δεν νοιάζεται σ' αυτή τη φάση για τις εμφανίσεις. Κανείς δεν απαιτεί να χορτάσει ποδόσφαιρο. Ολοι, όμως, απαιτούν να κάνει η ομάδα το αυτονόητο. Να συγκεντρώσει όσους βαθμούς χρειάζεται για να αφήσει την ΑΕΚ πίσω και να βγει δεύτερη, ακόμη και στην περίπτωση που δεν δικαιωθεί από το CAS.

O ΠΑΟΚτσής την ήττα την αποδέχεται αν είναι δίκαιη και, κυρίως, αν η ομάδα του παλέψει. Δεν ανέχεται την απάθεια, την πλαδαρότητα, την έλλειψη πάθους και φιλότιμου. Δεν συγχωρεί απόδοση του τίποτε και του καθόλου, σαν αυτή που είδε την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σήμερα, λοιπόν, περιμένει να δει μια παθιασμένη ομάδα, που θα είναι σοβαρή, συγκεντρωμένη και θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για να πάρει τη νίκη στο ΟΑΚΑ.

Στο κάτω-κάτωμ αντίπαλος δεν είναι κάποια υπερομάδα αλλά ο Παναθηναϊκός της πιτσιρικαρίας, ο οποίος μάλιστα είναι και εντελώς αδιάφορος στα πλέι οφ, καθώς δεν δικαιούται να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι του Παναθηναικού θα κάνουν μια προπόνηση και θα έχουν να λένε απλώς ότι παίζουν για το γόητρο. Οι του ΠΑΟΚ έχουν κίνητρο γιατί είναι υποχρεωμένοι να βγάλουνη την ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ύστερα να κάνουν το παν ώστε να κατακτήσουν το Κύπελλο. Δεν συγχωρείται η ήττα στο σημερινό παιχνίδι. 

Ούτε καν η ισοπαλία συγχωρείται. Για τον ΠΑΟΚ πρέπει να υπάρχει μόνο η νίκη, έστω κι αν δεν έμεινε τίποτε που να θυμίζει τον περσινό νταμπλούχο. Ο εγωισμός των παικτών του αρκεί. Φτάνει να τον “βγάλουν” επιτέλους στο χόρτο και να τον κρατήσουν όρθιο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της περιόδου. Το οφείλουν στον εαυτό τους, στην ομάδα τους, στους οπαδούς τους και στον “πατέρα” τους, όπως οι ίδιοι λένε, τον Ιβάν Σαββίδη.

ΥΓ. Τις πιο θερμές ευχές στον Γιόσιπ Μίσιτς για να βγει νικητής σ' αυτή την αιφνίδια περιπέτεια. Η αγάπη όλων των οπαδών του ΠΑΟΚ και η εκτίμηση από τους οπαδούς όλων των άλλων ομάδων θα τον συντροφεύουν.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.