Κανείς δεν «φώναξε» στον Εσίτι, έβγαλε τσαντίλα ο Αντρίγια

Metrosport Team26 Οκτωβρίου 2021

Πριν από δύο αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας και τώρα είναι στην τρίτη θέση, ισόβαθμος με τον Βόλο, χάνοντας πολύτιμο έδαφος. Αυτή η διαφορά των τεσσάρων πόντων από την πρώτη θέση, πρέπει να μειωθεί στα επόμενα παιχνίδια.

Έφταιξε μόνο ο Εσίσι, με τα λάθη που έκανε για να έρθει αυτή η ήττα; Οχι φυσικά. Τα λάθη ήταν και ατομικά και συνολικά. Για παράδειγμα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν από το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, ο Εσίτι ήταν γυρισμένος με την πλάτη προς τον αντίπαλό του, έχοντας την μπάλα στην κατοχή του.

 Εκείνη την κρίσιμη χρονική στιγμή, δεν δέχθηκε την ανάλογη βοήθεια από τους συμπαίκτες του, που βρίσκονταν δίπλα του. Κάποιος από όλους, έπρεπε να του φωνάξει, “Ερχονται” για να τον προειδοποιήσει πως σε λίγα δευτερόλεπτα θα περικυκλωθεί από τρεις – τέσσερις αντιπάλους του με κίνδυνο να χάσει την μπάλα.

 Όπως και έγινε. Και αμέσως μετά ήρθε το γκολ. Βεβαίως την βασική ευθύνη έχει ο Νιγηριανός που θα έπρεπε είτε να βγάλει την μπάλα εκτός, είτε να κάνει φάουλ. Ο ίδιος υποστήριζε και χθες πως δέχθηκε φάουλ από τους παίκτες του Ολυμπιακού, το οποίο δεν καταλογίστηκε.

Η ουσία είναι, πως μετά από αυτό το γκολ, οι παίκτες του Δικεφάλου έχασαν την αυτοπεποίθησή τους, όπως υποστήριξαν σε δηλώσεις τους. Και έδωσαν την ευκαιρία στον αντίπαλο να βάλει τις βάσεις για την νίκη του, από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Λουτσέσκου ζήτησε ανατροπή

Στην ανάπαυλα, μέσα στα αποδυτήρια στο Καραϊσκάκη, ο Λουτσέσκου σε μία προσπάθεια να εμψυχώσει τους παίκτες του, ζήτησε από όλους να κάνουν μία αντεπίθεση για την ανατροπή του αποτελέσματος: “Μπορούμε να τους κερδίσουμε, πρέπει όμως να κάνουμε το παιχνίδι μας”, έλεγε μεταξύ των άλλων ο Ρουμάνος τεχνικός. 

Μάλιστα οι συνεργάτες του, έδειχναν στους παίκτες, σχετικά βίντεο από τις φάσεις που “σημάδεψαν” την προσπάθεια της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, για να γίνουν αντιληπτά τα λάθη που κόστισαν.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος μετά το 60ο λεπτό, πίεσε τους αντιπάλους του, μείωσε το σκορ αλλά δεν ευτύχησε να ισοφαρίσει και το τελικό αποτέλεσμα έμεινε έως το τελικό σφύριγμα της λήξεως.

Νεύρα στα αποδυτήρια

Δεν μπορούσαν να συμβιβαστούν με την ήττα οι παίκτες του Δικεφάλου και δικαιολογημένα μετά το τέλος του αγώνα, έβγαλαν πολλά νεύρα. Ένας από τους πιο... εκδηλωτικούς, ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. 

Ηθελε να κερδίσει, ειδικά τώρα που είχε ανεβάσει την απόδοσή, στα τελευταία παιχνίδια. Και άλλοι παίκτες όμως τα “είχαν” τόσο με την συνολική εμφάνιση, που δεν ήταν η αναμενόμενη ειδικά για ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά και για ορισμένες αποφάσεις του Γερμανού διαιτητή, που θεώρησαν ότι αδίκησε τον ΠΑΟΚ. 

Τα “είχαν” και με τους εαυτούς τους. Η ήττα αυτή πόνεσε και πάρα πολύ μάλιστα. Το πρόγραμμα της ομάδας περιλαμβάνει συνεχόμενους αγώνες και απαιτείται εγρήγορση για να ανταποκριθούν οι παίκτες στις αυξημένες απαιτήσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.