Κάναντι: «Δύο λεπτομέρειες που ίσως κρίνουν το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός»

Χάρης Δημαράς21 Φεβρουαρίου 2020

Το έργο του Νταμίρ Κάναντι την περασμένη διετία στον Ατρόμητο αναγνωρίστηκε ως πολύ σημαντικό, ενώ και η συμπεριφορά του δικαίως χαρακτηρίζεται ως «κόσμημα» για τα ελληνικά γήπεδα. 

Ο Αυστριακός τεχνικός από τον περασμένο Μάιο απουσιάζει από την ελληνική Super League 1 όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν την παρακολουθεί και μάλιστα όπως μας αποκαλύπτει η επιστροφή του μοιάζει πολύ πιθανή αρκεί να έρθει μια καλή πρόταση, καθώς το «εγχείρημα της Νυρεμβέργης» δεν στέφθηκε με επιτυχία. 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο metrosport.gr και τον Χάρη Δημαρά μιλάει για το ντέρμπι ΠΑΟΚΟλυμπιακού, τις μελλοντικές σκέψεις του, την εξέλιξη των Γιαννούλη και Κουλούρη με τους οποίους συνεργάστηκε στον Ατρόμητο, αλλά και τον Αμπέλ Φερέιρα. 

- Κ. Κάναντι έχουμε... ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός την Κυριακή. Πώς βλέπετε το παιχνίδι; Θεωρείτε πως υπάρχει φαβορί;

«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και δεν είναι εύκολο να πεις τι θα γίνει. Λεπτομέρειες θα καθορίσουν το αποτέλεσμα.. Είναι οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, ο αγώνας είναι σημαντικός και θα κρίνει την κατάταξη εν όψει των πλέι-οφ. Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ολυμπιακός έχουν παίκτες με ποιότητα σε όλες τις γραμμές. Είναι δύσκολο συνεπώς να πεις ποια είναι η καλύτερη και ποια είναι το φαβορί».

- Λόγω έδρας θα δίνατε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ; Η Τούμπα παίζει ρόλο;

«Δίνει τρομερή ενέργεια η Τούμπα στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Δε θα ξεχάσω ποτέ και ως προπονητής του Ατρομήτου ηταν απίστευτο αυτό που δημιουργούσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ειδικά τώρα που παίζει ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός η ατμόσφαιρα θα είναι ακόμη πιο δυνατή και σίγουρα είναι μια σημαντική λεπτομέρεια υπέρ του ΠΑΟΚ».

-Ποιο θεωρείτε το πιο δυνατό στοιχείο της κάθε ομάδας;

«Η ποιότητά τους σε όλες τις γραμμές, αλλά κυρίως στην επίθεση. Υπάρχουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές από τα πλάγια και στην κορυφή και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Το σημείο κλειδί βέβαια είναι η αντιμετώπιση. Όποιος περιορίσει περισσότερο τον άλλον, θα είναι και ο νικητής».

-Σε ποια σημεία υπερτερεί η μία ομάδα έναντι της άλλης;

«Δεν έχω δει τόσα πολλά ολόκληρα παιχνίδια και δεν μπορώ να το αναλύσω. Μιλάμε για τις δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος που είναι πολύ κοντά βαθμολογικά αλλά και αγωνιστικά. Ο ΠΑΟΚ με νίκη θα περάσει στην κορυφή και αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση γι’ αυτόν».

-Θεωρείτε πως το ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού θα είναι επιβαρυντικό γι’ αυτόν;

«Είναι κι αυτό μια σημαντική λεπτομέρεια υπέρ του ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι ίσως προς το τέλος του παιχνιδιού παίξει ρόλο, δε ξέρω ποιους παίκτες θα χρησιμοποιήσει ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ίσως προς το τέλος του παιχνιδιού παίξει σημαντικό ρόλο».

«Υπάρχει πίεση στον ΠΑΟΚ λόγω του νταμπλ»

Ο Νταμίρ Κάναντι σε ερώτηση για την κριτική που δέχθηκε ο Αμπέλ Φερέιρα απέφυγε να καταθέσει την άποψή του για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, σημειώνοντας ότι σέβεται απόλυτα το έργο του. 

«Δεν μπορώ να πω κάτι για τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Σέβομαι πολύ τους άλλους προπονητές και δεν ξέρω τι έχει συμβεί από την αρχή της σεζόν. Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι στα μεγάλα κλαμπ υπάρχει μεγάλη πίεση, πρέπει να κερδίζεις συνέχεια και ισοπαλία να φέρνεις, υπάρχει θέμα. Ξέρω πώς λειτουργούν όλα, όχι μόνο για τον προπονητή, αλλά και για τους ποδοσφαιριστές. Όταν δεν είσαι πρώτος, υπάρχει πρόβλημα. Δεν ισχύει μόνο για τον ΠΑΟΚ αυτό, αλλά και για τον Ολυμπιακό και για την ΑΕΚ. Δεν είναι εύκολο να πετυχαίνεις πάντα. Πιστεύω πως ναι, το νταμπλ και έτσι όπως επετεύχθη έχει φέρει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον ΠΑΟΚ. Δεν γίνεται όμως να πετυχαίνεις πάντα… Ειδικά όταν γίνονται αλλαγές. Πρέπει κάθε μέρα να δουλεύεις σκληρά, να κατεβάζεις το κεφάλι και να κρίνεσαι». 

-Μίσιτς και Βαλμπουενά είναι κομβικοί παίκτες για την κάθε ομάδα; 

«Ναι, είναι σημαντικοί για την ομάδα τους. Δίνουν σταθερότητα, έχουν ποιότητα. Δε μιλάμε όμως για ομάδες ενός παίκτη. Καμία από τις δύο δεν είναι έτσι. Όλοι είναι πολύ ποιοτικοί και μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα με μια τους ενέργεια».

«Μπορεί ακόμη ψηλότερα ο Κουλούρης, περήφανος για Γιαννούλη»

Η συζήτηση δεν μπορούσε να μην έρθει σε Ευθύμη Κουλούρη και Δημήτρη Γιαννούλη, με τους οποίους συνεργάστηκε και μάλιστα με εξαιρετική επιτυχία στον Ατρόμητο. 

Πρώτα ρωτήσαμε για την εξέλιξη του επιθετικού της Τουλούζ: 

«Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, θεωρώ ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη μέσα στην περιοχή. Είναι εκπληκτικό με πόσους τρόπους μπορεί να σκοράρει. Δουλεύει πολύ. Δε μου έκανε έκπληξη ότι πήρε μεταγραφή στο γαλλικό πρωτάθλημα και πιστεύω ότι μπορεί να παίξει σε ακόμη πιο μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη. Μπορεί να αλλάξει ένα παιχνίδι και μια δύσκολή κατάσταση, επίσης έχει εκπληκτικό χαρακτήρα και ελπίζω να συνεχίσει έτσι».

Για τον Δημήτρη Γιαννούλη: 

«Είναι εκπληκτικός. Θυμάμαι όταν αρχίσαμε να δουλεύουμε μαζί. Μεγάλωσε, έπαιζε καλύτερα από βδομάδα σε βδομάδα δούλεψε πολύ, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, είναι στη βασική ενδεκάδα και διεθνής, είμαι πραγματικά πολύ περήφανος. Είναι και εξαιρετικό παιδί, έχει πολύ καλό χαρακτήρα. Και ελπίζω ότι δεν θα το χάσει και αν παραμείνει συγκεντρωμένος πιστεύω ότι το επόμενο βήμα, η μεταγραφή θα έρθει πολύ γρήγορα».

«Αρχισα και πάλι να… πεινάω»

Ο Νταμίρ Κάναντι από τον περασμένο Νοέμβριο πήρε διαζύγιο με τη Νυρεμβέργη, όμως επικρατεί ένα ιδιότυπο καθεστώς, διότι το συμβόλαιό του ακόμη «τρέχει», αφού δεν του έχει καταβληθεί αποζημίωση και δεν μπορεί αν δε βρεθεί χρυσή τομή να συνεχίσει σε άλλο σύλλογο. 

«Κάνω διακοπές, ταξιδεύω, θέλω να ηρεμήσω και να κάνω μια νέα αρχή σε έναν μεγάλο σύλλογο. Θα έρθω σίγουρα στην Ελλάδα να δω ματς για τα πλέι-οφ, ίσως και στην Τούμπα», λέει και συνεχίζει: 

«Υπάρχει μεν ακόμη συμβόλαιο με τη Νυρεμβέργη, αλλά αν βρεθεί ένα δυνατό κλαμπ να κάνει πρόταση δε θα έλεγα όχι. Μπορεί να επέλθει συμφωνία. Θα ήθελα να αγωνίζεται στο Champions League ή το Europa League. Αγαπώ την Ελλάδα, το γνωρίζουν όλοι αυτό, έχω πολλούς φίλους, πέρασα εξαιρετικά». 

Τι έφταιξε όμως και αποχώρησε από το γερμανικό σύλλογο; «Δεν είχαμε τα αποτελέσματα, ήμασταν στην 8η θέση, ενώ στόχος ήταν η εξάδα, είχαμε πολλές ισοπαλίες. Όταν είσαι σε τοπ κλαμπ για την κατηγορία και δεν έχεις τους βαθμούς που θέλεις, πρέπει να φύγεις, αυτή είναι η πραγματικότητα».

Για το αν υπήρχαν προτάσεις από την Ελλάδα, από Ατρόμητο ή ΑΕΚ:

«Δε θέλω να μιλάω πολύ γι’ αυτά, αν δεν υπογράψεις τίποτα ποτέ δεν είναι σίγουρο. Μετά τη Νυρεμβέργη είναι βέβαιο πως μίλησα με τον Ατρόμητο, αλλά ήθελα να ξεκουραστώ, να συγκεντρωθώ, έχοντας περάσει μια δύσκολη κατάσταση. Πολλοί ατζέντηδες μιλούν πολύ, πολλοί λένε διάφορα. Στο τέλος πάντα είναι δική μου απόφαση το τι θα κάνω. Μετά την ξεκούραση, μπορώ να πω πως άρχισα πάλι να... πεινάω για νέες προκλήσεις και ποτέ δεν ξέρεις. 

Για την παρουσία του σε προπόνηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη συνάντηση με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ:

«Ναι, πράγματι, είχα επαφή μαζί του. Τον ξέρω πολύ καλά, από τότε που ηταν στη Μόλντε, αλλά και στην Κάρντιφ. Ήταν ευκαιρία να δω τι κάνει στην προπόνηση μιας μεγάλης ομάδας κι ήταν εκπληκτική εμπειρία για μένα. Σας είπα, πρέπει να ξεκαθαρίσω το μυαλό μου και να δουλέψω ξανά. Μπορώ να πάρω πολλά από τέτοιου είδους εμπειρίες».

Για το τέλος του ζητήσαμε την εκτίμησή του για το ντέρμπι. Ποιος πιστεύει ότι θα κερδίσει;

«(γέλια). Δεν μπορώ να πω. Ας κερδίσει ο καλύτερος! Είναι δύσκολο ματς και ανοιχτό. Αυτό που εύχομαι είναι οι φίλαθλοι να το απολαύσουν Πριν 2 χρόνια θυμάμαι τι συνέβη και αυτό δεν ήταν καλό για το ποδόσφαιρο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.