Kάναμε και φέτος ό,τι μπορούσαμε για να διατηρήσουμε το παγκόσμιο ρεκόρ

Στέλιος Γρηγοριάδης02 Σεπτεμβρίου 2021

Tο σκέφτηκαν από εδώ, το σκέφτηκαν από εκεί, στο τέλος το πήραν απόφαση στη Σούπερ Λίγκα: “Ας κάνουμε μια τηλεδιάσκεψη για να εγκρίνουμε την προκήρυξη του νέου Πρωταθλήματος και να αποφασίσουμε την έναρξή του”.

Την έκαναν, λοιπόν, χθες την τηλεδιάσκεψη και αποφάσισαν να αρχίσει το Πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο 11-12 Σεπτεμβρίου. Οχι, δηλαδή, αυτό που έρχεται, αλλά το μεθεπόμενο. Νορμάλ. Τι να χάσουμε δύο εβδομάδες, τι να χάσουμε τρεις; Δεν βαριέσαι, το ίδιο είναι. Το πολύ-πολύ να βάλουμε τις ομάδες να παίζουν πλέι οφ και τον Ιούλιο, ή θα “φορτώσουμε” δυο-τρεις εβδομάδες με δύο αγωνιστικές. Κάτι θα σκεφτούμε. Εκεί θα κολλήσουμε;”

Βέβαια, για όσους πιθανόν δεν κατάλαβαν, το μοναδικό ζητούμενο ήταν να γίνει η τροποποίηση των άρθρων του καταστατικού της Σούπερ Λίγκα, που σχετίζονται με την κεντρική διαχείριση των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων, με τρόπο που θα καθιστά, από την αγωνιστική περίοδο 2023-24, υποχρεωτική, για όλες τις ομάδες, την κεντρική διαχείριση των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Σωστός ο στόχος και πολύ καλά έκαναν. Δεν μπορεί η κάθε “εμπορική” ομάδα να συμφωνεί με όποιο κανάλι δώσει τα περισσότερα και να αφήνει απροσπάτευτους τους “μικρούς” στα αζήτητα ή στα ψίχουλα, διότι χωρίς τους “μικρούς” δεν υπάρχει Πρωτάθλημα. Αν ήταν έτσι, ας έπαιζαν μόνοι τους οι τέσσερις-πέντε “εμπορικοί μεγάλοι”. Αλλά, βρε αδελφέ, χρειαζόταν να περάσουν ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ολόκληρος ο Αύγουστος για να καταλήξουν στο αυτονόητο; Οι δύο πρώτοι μήνες δεν έφταναν; Επρεπε να περάσει και τρίτος;

Στο κάτω-κάτω, γιατί ανησυχούν; Μήπως με την κεντρική διαχείριση θα μείνουν χωρίς αφορμές για καβγά; Οχι, βέβαια. Οσες φορές εφαρμόστηκε η κεντρική διαχείριση έγιναν ομηρικές μάχες για τα ποσά που μοίραζε η Σούπερ Λίγκα στις ομάδες. Πάντα κάποιοι βρίσκονταν να φωνάξουν ότι αδικούνται, πάντα η Σούπερ Λίγκα έκλεινε το μάτι στους “μεγάλους” της Αθήνας και προσπαθούσε να ξεγελάσει πολλούς από τους υπόλοιπους. Τα ίδια θα έχουμε και από τη σεζόν 2023-24. Σιγουράκι. Αλλά είναι πολύ προτιμότερο από το να τραβάει ο καθένας τον δικό του δρόμο, να βολεύονται λίγοι και να μένουν ξεκρέμαστοι οι πολλοί.

Μ' αυτά και μ' αυτά, η Ελλάδα διατήρησε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ. Θα αρχίσει στα μέσα Σεπτεμβρίου ένα Πρωτάθλημα που μέχρι το τέλος Αγούστου κανείς δεν ήξερε πότε θα αρχίσει. Φέτος συνέβη το σπάνιο να ξέρουμε πόσες και ποιές ομάδες θα συμμετάσχουν, φέτος συνέβη το ακόμη πιο σπάνιο να μην έχουμε δικαστικές εκκρεμότητες, αλλά βρήκαμε μια άλλη αιτία για να πνιγούμε στην εσωστρέφεια, την ανοργανωσιά και την ασυνεννοησία.

ΥΓ. Γελάω με όσους προβλέπουν ότι το φετινό θα είναι το καλύτερο Πρωτάθλημα των τελευταίων ετών από άποψη ανταγωνισμού στην κορυφή. Ο τίτλος θα είναι υπόθεση το πολύ δύο ομάδων. Οι αισιόδοξες προβλέψεις είναι απλώς οι ευσεβείς πόθοι των υποστηρικτών της ΑΕΚ και κάποιων λίγων του Παναθηναικού που επιμένουν να πετάνε στα σύννεφα. Για μένα, το μοναδικό ενδιαφέρον ερώτημα που ζητά απάντηση στην πράξη είναι πόσο ανταγωνιστικός θα αποδειχθεί ο Αρης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.