Καμπράλ: «Πρέπει να παίξει έξυπνα η Λέφσκι, αν του το επιτρέψεις ο ΠΑΟΚ μπορεί να σε σκοτώσει»

Πέτρος Χαριζακλής03 Ιουλίου 2022

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΧΑΡΙΖΑΚΛΗ

Ο Τζέρσον Καμπράλ το περασμένο καλοκαίρι έγινε κάτοικος Νίκαιας, φορώντας τη φανέλα του Ιωνικού για τη σεζόν 2021-2022. Ο 31χρονος εξτρέμ έκανε μια καλή χρονιά στους νεοφώτιστους και στο παρελθόν έχει περάσει από αρκετές ομάδες. Μία εξ αυτών είναι η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Λέφσκι Σόφιας. Στην αντίπαλο του Δικεφάλου έπαιξε για δύο χρόνια (2017-2019) και το Metrosport.gr επικοινώνησε μαζί του για να μας πει κάποια πράγματα για τη βουλγαρική ομάδα. 

Την χαρακτήρισε επικίνδυνη ομάδα, τόνισε πως ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα αλλά πρέπει να την σεβαστεί ενώ αποκάλεσε «τρελούς» τους οπαδούς της. Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός πως η βουλγαρική ομάδα έχει αλλάξει πολύ στο ρόστερ της σε σχέση με όταν έπαιζε εκείνος, πως προσπαθεί να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ ενώ σημείωσε πως αν μια ομάδα επιτρέψει στον Δικέφαλο να παίξει όπως θέλει, εκείνος μπορεί να την «σκοτώσει» ποδοσφαιρικά.

-Εμαθες την κλήρωση μεταξύ της Λέφσκι και του ΠΑΟΚ. Ποιος πιστεύεις πως έχει το προβάδισμα;

«Στη Λέφσκι ήμουν δύο χρόνια, την ξέρω από μέσα. Είναι μεγάλος σύλλογος, με μεγάλη ιστορία και φανταστικούς οπαδούς. Είχα μια καλή πορεία εκεί, αφού έφυγα είχαν οικονομικά προβλήματα. Την παρακολουθώ, φέτος πήρε το Κύπελλο, είναι ξανά στον σωστό δρόμο. Δεν ξέρω όλους τους παίκτες γιατί έχουν αλλάξει οι περισσότεροι σε σχέση με όταν έπαιζα εγώ. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που την σέβεται ο κόσμος στην Ευρώπη, θα γίνει ενδιαφέρον παιχνίδι. Ξέρω τον ΠΑΟΚ ξέρω γιατί έπαιξα αντίπαλος, αλλά και από τον Γκάρι Ροντρίγκες (σ.σ. είναι ξάδερφός του), ξέρω πως παίζει ο Μπίσεσβαρ εκεί. Είναι δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία».



-Ποιο είναι το στυλ παιχνιδιού της Λέφσκι;

«Με τα χρόνια αλλάζουν τα πράγματα, έχουν περάσει τρία χρόνια από όταν έφυγα. Είχαμε καλή ομάδα, έπαιζαν οι Ριβαλντίνιο, Ομπερτάν, Τζόρντι Γκόμες. Θέλαμε να επιτεθούμε, είχαμε καλό προπονητή. Γενικότερα αυτή είναι η φιλοσοφία τους γιατί είναι μεγάλος σύλλογος, δεν ξέρω πως θα παίξουν τώρα. Ωστόσο στην Ευρώπη πρέπει να είσαι έξυπνος, να μην αφήσεις χώρους κόντρα σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ».

-Την παρακολουθείς ακόμη; Εχει αλλάξει σε σχέση με όταν έπαιζες εσύ;

«Είδα τον τελικό Κυπέλλου. Τα πήγαν καλά φέτος για αυτό και βγήκαν στην Ευρώπη. Δεν ξέρω πόσο έχει αλλάξει, έχει κάνει μεγάλη πρόοδο, αν συγκρίνεις τις δύο ομάδες ο ΠΑΟΚ είναι σε υψηλότερο επίπεδο, αλλά και η Λέφσκι προσπαθεί να επιστρέψει σε αυτό το επίπεδο».


-Θα έρθει να παίξει αμυντικά στην Τούμπα;

«Κάθε ομάδα που έρχεται στην Τούμπα πρέπει να παίζει έξυπνα, όχι μόνο επίθεση. Εχει πολλή ποιότητα ο ΠΑΟΚ, αν του το επιτρέψεις μπορεί να σε σκοτώσει. Οι πιθανότητες είναι 60-40 υπέρ του ΠΑΟΚ. Εχει το πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ ωστόσο πρέπει να σεβαστεί την Λέφσκι».

-Θα παίξει ρόλο πως το πρωτάθλημα της Βουλγαρίας θα έχει ξεκινήσει όταν θα αγωνιστούν οι δύο ομάδες;

«Στο θέμα της φυσικής κατάστασης θα παίξει κάποιο ρόλο, θα έχει ρυθμό. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ είναι συνηθισμένος στο να παίζει νωρίς στην Ευρώπη».

-Ποιο είναι το πιο δυνατό της σημείο;

«Στο είπα και νωρίτερα, έχει αλλάξει η ομάδα. Ξέρω τον Μιχαιλοφ, είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, είναι έμπειρος και αρχηγός. Γενικά η Λέφσκι είναι επικίνδυνη ομάδα, οι οπαδοί της είναι φανταστικοί».


-Υπάρχει κάποιος πρώην συμπαίκτης σου που αγωνίζεται ακόμη στη Λέφσκι και πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ;

«Δεν ξέρω κάποιον άλλον, ο Μιλάνοφ είναι εξαιρετικός παίκτης αλλά δεν τον γνωρίζω προσωπικά».

-Η Τούμπα ή το γήπεδο της Λέφσκι είναι πιο καυτή έδρα;

«Ξέρω την Τούμπα από τον Γκάρι, δεν την έχω δει γεμάτη όταν έπαιξα αντίπαλος. Η Λέφσκι έχει τρελούς οπαδούς, δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα. Δεν μπορώ να επιλέξω ποια είναι πιο καυτή από τις δύο».

-Τι διαφορές βλέπεις στο ελληνικό και στο βουλγαρικό πρωτάθλημα;

«Στη Βουλγαρία υπάρχουν κυρίως οι Λέφσκι, ΤΣΣΚΑ, Λουντογκόρετς, στην Ελλάδα έχει περισσότερες μεγάλες ομάδες, ομάδες που ανταγωνίζονται για τις πρώτες θέσεις. Το ελληνικό είναι πιο καλό πρωτάθλημα, βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο, υπάρχουν πολλές ομάδες που προσπαθούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Σε αθλητικό επίπεδο ίσως το βουλγαρικό είναι καλύτερο».


-Ξεχώρισες κάποια ομάδα ή κάποιον παίκτη;

«Ο Παναθηναϊκός είχε καλούς παίκτες, ο Αρης είχε εξαιρετική ομάδα. Παίκτη δεν μπορώ να σου πω συγκεκριμένα. Το ελληνικό είναι πιο δυνατό πρωτάθλημα».



-Εληξε το συμβόλαιό σου με τον Ιωνικό; Θα μείνεις;

«Μου άρεσε στον Ιωνικό φέτος. Ηταν ωραία, η πόλη, ο κόσμος, είχα καλή σχέση με τον πρόεδρο. Η πρόθεσή μου είναι να μείνω αλλά θα δούμε τι θα γίνει. Είχαμε εξαιρετική υποστήριξη από τους οπαδούς, ήταν διαφορετική εμπειρία για μένα ο Ιωνικός σε σχέση με τις ομάδες που έπαιζα. Θα μάθω να το δέχομαι και να το αντιμετωπίζω. Ναι ρώτησα τον Γκάρι πριν έρθω στην Ελλάδα και μετά ήρθε και εκείνος να παίξει στον Ολυμπιακό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.