Κάμπος: «Εξαιρετικός τεχνίτης ο Ντάντας, καλύτερος σαν 10άρι και σαν 8άρι - Σπουδαία προσθήκη για τον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team23 Ιουνίου 2022

Ο Νούνο Κάμπος, πρώην τεχνικός της Τοντέλα και τελευταίος προπονητής του Ντάντας, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον νεαρό μέσο που βάζει στη «μηχανή» του ο ΠΑΟΚ.

«Δεν είμαι πλέον στην Τοντέλα, τώρα κοιτάω να κάνω μία συνεργασία εκτός Πορτογαλίας. Ο ΠΑΟΚ είναι τυχερός γιατί διαθέτει στη θέση του αθλητικού διευθυντή έναν επαγγελματία, τον κ. Μπότο. Έχω συνεργαστεί και εγώ μαζί του και μπορώ να πω ότι έχει τον τρόπο του και ξέρει πως να προσεγγίζει νεαρούς παίκτες. Ο Ντάντας θα προσφέρει πολλά, δεν είναι τυχαίος. Έχει ποιότητα με την μπάλα στα πόδια, θα το δείτε και εσείς. Είναι εξαιρετικός τεχνίτης με πολύ καλές πάσες. Θα δίνει γκολ στους συμπαίκτες του, έχει και το σουτ. Θα είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στο ελληνικό πρωτάθλημα και από τους πιο τεχνίτες. Είναι σπουδαία προσθήκη για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα» είπε αρχικά και συνέχισε για τους λόγους που δεν κατάφερε να αγωνιστεί στην ανδρική ομάδα της Μπενφίκα:

«Η Μπενφίκα έχει πολλούς παίκτες, φέρνει και αρκετούς ξένους σε αυτές τις θέσεις. Αν έπαιζε θα μπορούσε να προσφέρει, δεν μπορεί όμως να τους έχει όλους μαζί. Πολλές φορές πάει σε αυτή τη λύση, να τους δίνει δανεικούς, για να ψηθούν. Δεν αποκλείω να γυρίσει. 

Η επιλογή που έκανε να πάει στον ΠΑΟΚ ο Ντάντας θα τον βοηθήσει στην καριέρα του. Είναι παίκτης που του αρέσει να παίζει με δύο πάσες. Οπότε όταν πάει να τον παίξει δυνατά κάποιος αντίπαλος η μπάλα έχει φύγει ήδη από τα πόδια του. 

Είναι τέτοιο το στυλ του που είτε τον έχει σαν δεκάρι, είτε σαν οκτάρι, θα είναι ο καλύτερος σε αυτές τις θέσεις. Κάνει φοβερά πράγματα με την μπάλα. Ξέρει να την υποδέχεται και να την μοιράζει, είναι το καλύτερό του. Αν τώρα ο προπονητής θέλει κάποιον να κυνηγάει τον αντίπαλο και να δίνει μονομαχίες, ίσως χρειαζόταν ένας πιο ογκώδης. Ακόμη και στο έξι είναι καλός όταν έχει την μπάλα στα πόδια του. Θυμηθείτε τον Πίρλο στα νιάτα του. Αν όμως δεν έχει την μπάλα και πρέπει να μαρκάρει δεν είναι του στυλ του. Επειδή, πάντως, ο ΠΑΟΚ αρέσκεται να έχει την κατοχή αυτό ταιριάζει αυτό στον Ντάντας.»

Για το τι θα συμβούλευε τον Ραζβάν Λουτσέσκου για τον Ντάντας: «Είναι πολύ ποιοτικός προπονητής. Ξέρω και τον πατέρα του γιατί ήμουν στη Σαχτάρ, είναι θρύλος. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είμαι σίγουρος ότι θα κάνει δουλειά στον ΠΑΟΚ και στο δεύτερο πέρασμά του. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Εγώ προσπαθούσα να τον φέρομαι σαν γιο μου. Εχει τον χαρακτήρα να παίξει μπροστά σε 50.000 κόσμο χωρίς πίεση. Σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ χρειάζονται τέτοιοι παίκτες, που δεν θα φοβηθούν να κάνουν παιχνίδι.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.