«Καμπάνα» στην ΑΕΚ από την UEFA και επιτήρηση λόγω παραβίασης του FFP

Metrosport Team03 Δεκεμβρίου 2021

Η ΑΕΚ δε συμμορφώθηκε με τους κανόνες του Financial Fair Play και έτσι θα πληρώσει 1,5 εκατ. ευρώ και θα βρεθεί υπό επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Ο φάκελός της Ενωσης εξετάστηκε λεπτομερώς και το υπεύθυνο τμήμα της UEFA αποφάσισε να συνάψει συμφωνία διακανονισμού με την ΑΕΚ. Τι αναφέρει η συμφωνία;

Η ΑΕΚ θα πληρώσει πρόστιμο ύψους 1.5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, θα υπάρξει περαιτέρω παρακράτηση του 10% από τα έσοδα που δικαιούται να λάβει ο σύλλογος από τη συμμετοχή στην επόμενη διασυλλογική διοργάνωση της UEFA. Αν μελλοντικός έλεγχος εντοπίσει ανάλογες παραβιάσεις, τότε δεν θα υπάρξει παρακράτηση και η ΑΕΚ θα αποκλειστεί από τη συμμετοχή στην επόμενη διασυλλογική διοργάνωση της UEFA. Αυτός ο κανόνας αναστολής ισχύει για τις επόμενες τρεις σεζόν.

ΑΕΚ: «Έχουμε ήδη συμμορφωθεί με τις διατάξεις του FFP»

Η θέση της ΠΑΕ Α.Ε.Κ. αναφέρει πως «πρόκειται για συγκεκριμένες και τυπικές παραβάσεις του κανονισμού του Financial Fair Play στις ελεγχόμενες περιόδους 2014-18. Το πρόστιμο είναι ανάλογο των εσόδων της ΠΑΕ ΑΕΚ από την UEFA για τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε αυτή τη χρονική περίοδο. Αυτές οι παραβάσεις έχουν ήδη θεραπευτεί, το θέμα είναι λήξαν και η ΠΑΕ ΑΕΚ σέβεται και είναι απόλυτα συμμορφωμένη με τις διατάξεις του FFP. Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα συμμετοχής μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.