«Καμία χαλάρωση των μέτρων στην Κύπρο, παρά την πτωτική πορεία των κρουσμάτων»

Metrosport Team08 Απριλίου 2020

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο με τον κορωνοϊό μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» η δημοσιογράφος από τη Μεγαλόνησο Δήμητρα Μακρυγιάννη.

Όπως και στην Ελλάδα έτσι και στην Κύπρο οι πολίτες υφίστανται σε αυστηρούς περιορισμούς, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις είναι και αυστηρότεροι σε σχέση με τη χώρα μας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα μέτρα που ισχύουν στην Κύπρο: «Όλα τα μέτρα είναι σε ισχύ. Ανακοινώθηκαν εδώ και 15 ημέρες και, όπως φαίνεται, θα παραταθούν ως τα τέλη του μηνός. Η πλειοψηφία του κόσμου κατάλαβε τη σοβαρότητα της κατάστασης, ακολουθεί τις συστάσεις των ειδικών και περιορίστηκε στο σπίτι του. Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν, γίνονται έλεγχοι από την αστυνομία, ενώ αυξήθηκε το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση από τα 150 στα 300 ευρώ. Η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για μία φορά τη μέρα. Δεν υπάρχει χρονικό όριο, έγκειται στις αστυνομικές αρχές κατά τον έλεγχο να κρίνει αν και κατά πόσο ο πολίτης υπερέβη το χρονικό όριο, ανάλογα και με το είδος της μετακίνησης».

Για το πότε προσδιορίζεται χρονικά η χαλάρωση των μέτρων: «Δεν ακούγεται κάτι για χαλάρωση. Ναι μεν υπάρχει μια πτωτική πορεία στον αριθμό κρουσμάτων, όμως, πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Να υπακούμε στις οδηγίες των ειδικών για να δούμε μεγαλύτερη πτωτική πορεία. Θα παραμείνουμε στην ίδια φάση των μέτρων ως το τέλος Απριλίου».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.