Καμία απάντηση για το «Μαρόκο» από τον Απρίλιο

Metrosport Team14 Αυγούστου 2020

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έχει ζητήσει από τον Απρίλιο από την ΕΤΑΔ Αθηνών την παραχώρηση του αθλητικού πάρκου Ευόσμου (γνωστό ως Μαρόκο) για πενήντα χρόνια αλλά δεν έχει πάρει ακόμη καμία απάντηση. 

Για το θέμα του αθλητικού πάρκου Ευόσμου η αντιδήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Μαρία Γαβαλά επισήμανε στην Μetrosport: «Εχουμε ζητήσει από τη νομική υπηρεσία της ΕΤΑΔ Αθηνών από τον Απρίλιο την παραχώρηση του γηπέδου για 50 χρόνια στον δήμο προκειμένου να γίνουν και οι απαραίτητες εργασίες αλλά ακόμη δεν έχουμε πάρει απάντηση. Εχουν δεθεί τα χέρια μας. Το θέμα είναι πολύ μεγάλο για την περιοχή μας, όλοι διαμαρτύρονται, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε».

Για το θέμα που αφορά πολλές ομάδες της περιοχής που παίζουν στα Πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ αλλά και την ΑΕ Ευόσμου που αγωνίζεται στην Γ Εθνική έχει κάνει ερώτηση στη βουλή η Ελληνική Λύση.

 Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς εσωτερικών, οικονομικών, πολιτισμού και αθλητισμού (υπόψιν του υφυπουργού αθλητισμού) o πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος επισήμανε:

«Σύμφωνα με καταγγελίες δημοτών και δημοτικών παραγόντων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και σύμφωνα με αθλητικά δημοσιεύματα ηλεκτρονικού Τύπου 13 και 14 Ιουλίου αίτημα έχει υποβάλλει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου προς την εταιρία ακινήτων δημοσίου ΑΕ. (ΕΤΑΔ ΑΕ) προκειμένου το αθλητικό πάρκο Ευόσμου να παραχωρηθεί στον δήμο για πενήντα χρόνια. Εξαιτίας του «θολού τοπίου» που διέπει μέχρι τώρα την κυριότητα της διαχείρισης των εγκαταστάσεων του αθλητικού πάρκου, δεν αντικαθίσταται οι χαλασμένοι ελαστικοί τάπητες, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλαπλούς τραυματισμούς αθλητών, οι οποίοι ενίοτε καταλήγουν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Συνέπειες επακόλουθες της μη ξεκάθαρης κυριότητας του αθλητικού πάρκου Ευόσμου είναι επίσης ο ελλιπής φωτισμός ο οποίος είναι έντονος, μόνο κατά τη διάρκεια νυχτερινών αθλητικών δραστηριοτήτων καθώς και η υποτυπώδης και ανεπαρκής περίφραξη. Για αυτό τον λόγο ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί: Προτίθεστε να προβείτε στις ανάλογες ενδεδειγμένες και άμεσες ενέργειες ένεκα και της σχετικής χρονικής πίεσης ενόψει της επικείμενης έναρξης των αθλητικών δραστηριοτήτων στις αρχές του προσεχούς Σεπτεμβρίου προκειμένου στην περίπτωση που η κυριότητα του αθλητικού πάρκου Ευόσμου δήμου Κορδελιού Ευόσμου υπάγεται στην ΕΤΑΔ ΑΕ να ικανοποιηθεί το ως άνω αίτημα του δήμου και να του παραχωρηθεί για τα επόμενα 50 χρόνια η κυριότητα του παραπάνω αθλητικού πάρκου;

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι για το θέμα ενδιαφέρθηκε και ο τομεάρχης αθλητισμού της Ελληνικής Λύσης Χαράλαμπος Παναγιωτίδης χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής TAEKWONDO που είναι μάλιστα από τον Εύοσμο.

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.