Καλύτερος και με προοπτικές ο Άρης

Γιώργος Στράντζαλης16 Οκτωβρίου 2020

Εκκίνηση που καλλιεργεί προσδοκίες, γεννά ενθουσιασμό κι ένα σύνολο με προοπτικές βελτίωσης. Τα παραπάνω συνθέτουν το παζλ του Αρη στο ξεκίνημα των υποχρεώσεών του στη φετινή Super League, μετά μάλιστα του σοκ που υπέστη η ομάδα από τον αποκλεισμό, από την άσημη Κόλος Κοβαλίβκα.

Η αντίδραση σε αγωνιστικό επίπεδο και τα αντανακλαστικά σε διοικητικό φάνηκαν εκ πρώτης, συν το γεγονός ότι η ομάδα τις τέσσερις αγωνιστικές… ξέχασε τη λέξη “ήττα”, απορροφήθηκαν γρήγορα οι κραδασμοί της ευρωπαϊκής αποτυχίας. Η άμεση στελέχωση με ποδοσφαιριστές που έχουν ποιότητα, εμπειρία και ηγετικές ικανότητες, δυνάμωσαν το ρόστερ σε θέσεις όπου “πονούσε” και έδωσαν στον Ακη Μάντζιο τη δυνατότητα, ή την… ευλογία αν προτιμάτε, να διαχειριστεί το πιο γεμάτο σύνολο των τελευταίων ετών. Σε μία χρονιά μάλιστα πρόκληση και για τον ίδιο, καθώς ο Αρης αποτελεί το μεγαλύτερο σκαλοπάτι στη μέχρι τώρα προπονητική του καριέρα.

> Στο +5 από πέρυσι

Η επανέναρξη του Πρωταθλήματος βρίσκει τον Αρη μόνο πρώτο στην κορυφή με 10 βαθμούς, έχοντας τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Επίδοση που αποτελεί την καλύτερη της τελευταίας 20ετίας. Παίρνοντας ως μέτρο σύγκρισης τα τελευταία δύο χρόνια στην Super League θα δούμε ότι: τη σεζόν 2018-2019 ο απολογισμός του Αρη τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές ήταν τρεις νίκες, μία ήττα, ενώ στο αντίστοιχο σετ αγώνων (σσ με εξαίρεση τον Βόλο) είχε νίκη με Λαμία, ΠΑΣ στην έδρα του και ήττα στο ΟΑΚΑ. Από πέρυσι όμως βρίσκεται στο +7 απέναντι στις ίδιες ομάδες (σσ χωρίς τον ΠΑΣ). Είχε χάσει στον Βόλο και είχε αναδειχθεί ισόπαλος τόσο με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα όσο και με τη Λαμία στην έδρα του, ενώ στις τέσσερις αγωνιστικές μάζεψε μόλις πέντε βαθμούς, ήτοι τους μισούς απ’ ότι φέτος.

Οι αριθμοί, αλλά κυρίως το γεγονός ότι έμεινε αήττητος σε μία περίοδο κατά την οποία απέδωσε ποδόσφαιρο… περιορισμένων δυνατοτήτων – για τα δεδομένα και τις δυνατότητες του ρόστερ – μόνο αισιοδοξία μπορεί να καλλιεργήσει και αυτός ο Αρης δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη του Πρωταθλήματος. Αρκεί να βαδίσει με σταθερά βήματα και να έχει στο παιχνίδι του: 1) διάρκεια και 2) συνεχόμενη βελτίωση. Ζητήματα τα οποία έχει ήδη βάλει στη “ζυγαριά” ο Ακης Μάντζιος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.