Καλύτερος και αδικημένος ο ΠΑΟΚ, θέμα με την «απόδραση» του κόουτς

Δημήτρης Μπούζας30 Οκτωβρίου 2020

Όσοι έχετε τη διάθεση – μερικοί βέβαια και την υποχρέωση – να εκφράσετε και να καταθέσετε άποψη για τα όσα (νέα) απερίγραπτα, ερασιτεχνικά και ακατανόητα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ, καλό θα ήταν να κάνετε λίγο υπομονή. Κι αυτό γιατί επιβάλλεται να γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες του «νέου επεισοδίου», το οποίο όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, έχει «πρωταγωνιστή» τον Αμπέλ Φερέιρα

Χωρίς βέβαια αυτό το τελευταίο να σημαίνει ότι σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει διαδραματίσει και ο επίσημος ΠΑΟΚ. Το τι «συνέβη» θα διαλευκανθεί πλήρως και πιστεύω σίγουρα και πολύ σύντομα. Το αν ο πολυπράγμονας όπως αποδεικνύεται Πορτογάλος τεχνικός έστησε μεθοδευμένα την απομάκρυνση του όπως ο εμπρηστής που βάζει τη φωτιά και την αφήνει πίσω του ή το έκανε με τη σύμφωνη γνώμη της αντίπερα όχθης, επιβάλλεται να διευκρινιστεί. Η περίπτωση χρίζει προσεκτικής προσέγγισης. Κι αυτό, γιατί πίσω από τις αντίστοιχες συμπεριφορές, συμφωνίες ή και παρασκηνιακές επιλήψιμες κινήσεις υπάρχουν κάποια σκεπτικά αλλά και αντίστοιχες ευθύνες. 

Σε όλα πρέπει να πέσει φως, από τη στιγμή που η μεθοδευμένη ή συμφωνημένη αποχώρηση προβάλλει σαν μια νέα ερασιτεχνική διαχείριση, συγχρόνως όμως και σαν πρόβλημα στην ομάδα, οι υπεύθυνοι της οποίας είναι υποχρεωμένοι να το λύσουν (εάν δεν προνόησαν ήδη να το έχουν λύσει). Περιθώρια αναστολών, απωλειών και καθυστερήσεων δεν υπάρχουν. Ήδη στο εθνικό πρωτάθλημα έχουν χαθεί έξι πολύτιμοι βαθμοί και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις με το χθεσινό «Χ» σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα μένει χώρος για την πρόκριση του δικέφαλου.

Σε ότι έχει σχέση με το παιχνίδι, η ομάδα είχε μια εξαιρετική εικόνα, την οποία αξίζει να τονιστεί ότι την διατήρησε σε ολόκληρο το 90λεπτο. Με ορθόδοξο σχήμα, σαφέστατο αγωνιστικό προσανατολισμό, με πολύ τρέξιμο και με πάθος στις μονομαχίες, διεκδίκησε με αξιώσεις το τρίβαθμο. Το οποίο και δικαιούνταν βάση απόδοσης αλλά και ευκαιριών. Δυστυχώς όμως στο να περιοριστεί στο «Χ» βοήθησε σε μεγάλο βαθμό ο προκλητικός Πορτογάλος διαιτητής που με ψυχρό τρόπο έκλεισε τα μάτια του σε ένα πεντακάθαρο πέναλτι που έγινε πάνω στο Σβαμπ. 

Όπως προαναφέραμε η συνολική εικόνα της ομάδας ήταν εξαιρετική. Και η ατομική όμως των περισσότερων παικτών κινήθηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Χωρίς να πιεστεί ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς τις λίγες φορές που χρειάστηκε να επέμβει το έπραξε με τον καλύτερο τρόπο. Βαρέλα, Ινγκασον, Κρέσπο, Γιανούλης, Ροντρίγκο αποτέλεσαν ένα μικρό αμυντικό Σινικό τείχος που πάνω του τσαλακώθηκαν σπάζοντας συνεχώς τα μούτρα τους οι περιέργως αδύναμοι και χωρίς σοβαρές επιθετικές εμπνεύσεις γηπεδούχοι. Καλό το κέντρο. Σε αυτό βοήθησε με την επιστροφή του ο Αουγούστο. Ο Τσόλακ για μια ακόμη φορά στα ρηχά. Παικταράς με τα όλα του ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ήταν ο κορυφαίος. Φιλότιμος ο Μουργκ. Όσο για τον διαιτητή, η φάση στο φινάλε με το πέναλτι που δεν έδωσε τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα. Πασιφανέστατος ο δόλος με την πρόθεση του να βοηθήσει τους γείτονες Ισπανούς.

ΥΓ: Καλή τύχη στον Πάμπλο. Είμαστε βέβαιοι πως σε αυτή τη δύσκολη στιγμή θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Άλλωστε έχει το DNA του ΠΑΟΚ μέσα του και περιβάλλεται με απεριόριστη αγάπη κι εμπιστοσύνη από τους ΠΑΟΚτσήδες που δεν παύουν να τονίζουν πως «ο Πάμπλο είναι ένας από εμάς».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.