Καλύτερο deal για Εσίτι ήταν δύσκολο να βρει

Κώστας Πετρωτός17 Φεβρουαρίου 2022

Η Φερεντσβάρος προχώρησε στην ανακοίνωση της μεταγραφής του Αντερσον Εσίτι και το ίδιο έκανε και ο ΠΑΟΚ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, ευχόμενος καλή συνέχεια στην καριέρα του. «Ήρθα στην ομάδα γιατί με έπεισε το project της και το πόσο σημαντικός σύλλογος είναι. 

Είμαι εδώ για να πραγματοποιήσω μια καλή θητεία και να αγωνιστώ παίρνοντας εμπειρίες στο πρωτάθλημα αυτό, αλλά βέβαια και να πάμε την ομάδα σε ένα υψηλότερο επίπεδο. 

Προτού έρθω μίλησα με δύο ανθρώπους και μου είπαν το πόσο η ομάδα θέλει έναν παίκτη σαν και εμένα. Μιλούσαμε εδώ και δύο περίπου βδομάδες, μου είπαν τα πάντα για τον σύλλογο», ανέφερε ο Νιγηριανός στις δηλώσεις του, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως δυναμικός και καλό στις μονομαχίες.

Από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ επέλεξε να μην τον πουλήσει το καλοκαίρι σε αραβική ομάδα που θα μπορούσε να πάρει περίπου τα χρήματα που έδωσε στην Γάνδη (κοντά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ), η συμφωνία που τελικά πέτυχε με τον ουγγρικό σύλλογο δεν είναι καθόλου κακή. 

Ο Εσίτι σε 1,5 χρόνο θα έμενε ελεύθερος και ο ΠΑΟΚ πήρε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ (κάπου εκεί θα κυμανθεί το τελικό ποσό μαζί με κάποια μπόνους) και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που μέχρι χθες δεν επιβεβαιώνονταν, πάντως, από την ΠΑΕ κρατά και ένα σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης και άρα μπορεί να βγάλει και επιπλέον χρήματα από από μία νέα πώλησή του.

Οι Ούγγροι μπορεί, μαζί με την ανακοίνωση της εξαγοράς των δικαιωμάτων του 27χρονου μέσου, να έδωσαν λεπτομερή αναφορά για το τι είχε κάνει ως τώρα στην καριέρα του και τι χρήματα είχαν δαπανηθεί για να πάει στην Γάνδη και τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, αμέλησαν να δώσουν βασικές πληροφορίες για την συμφωνία με τον Δικέφαλο και την συμφωνία με τον παίκτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Μ” και του metrosport.gr, το καταλυτικό στοιχείο για να πει το “ναι” οι Νιγηριανός ήταν ότι πήρε ένα συμβόλαιο στα ίδια χρήματα ετησίως που είχε με τον ΠΑΟΚ (800.000 ευρώ), ενώ η διάρκεια της συνεργασίας τους θα είναι 2,5 χρόνια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.