Καλύτερη επίδοση για το 2023 στον κόσμο με άλμα στα 8,40μ ο Τεντόγλου

Παναγιώτα Χαλκιά08 Φεβρουαρίου 2023

Την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2023 πέτυχε ο Μίλτος Τεντόγλου πετώντας στα 8.40μ στο μίτινγκ στο Τορούν ενώ παράλληλα, έκανε το ρεκόρ αγώνα στο Κοπέρνικους.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι άρχισε τον αγώνα του με 8,07 μ. και στο δεύτερο του άλμα έφτασε στα 8,40 μ.. Σημείωσε 8,24 μ. στο τρίτο ενώ άφησε το τέταρτο και ολοκλήρωσε τον αγώνα με  8,27 μ.. To 8,40 μ. είναι το έκτο καλύτερα άλμα στην καριέρα του Τεντόγλου και το δεύτερο καλύτερο του στον κλειστό στίβο. Έχει κάνει 8,55 μ. στο Παγκόσμιο του Βελιγραδίου το 2022. Ο Τόμπιας Μόντλερ ήταν δεύτερος με 8,17 μ. και ο Μάικελ Μασό τρίτος με 7,84 μέτρα.

Ο επόμενος αγώνας του 25χρονου αθλητή θα είναι στις 18 Φεβρουαρίου ενώ θα ακολουθήσει η συμμετοχή του στο μίτινγκ της Μαδρίτης (22/2), που θα είναι και η τελευταία του εμφάνιση πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. 

Άκυρος ο Καραλής στο επί κοντώ

Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν μπόρεσε να βρει το ρυθμό του και να κυνηγήσει τα άλματα που θα ήθελε. Ο αθλητής άρχισε τον αγώνα του στα 5,52 μ. αλλά δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει σε καμία από τις τρεις προσπάθειες. Ο Καραλής προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης, διοργάνωση για την οποία έχει ήδη το όριο με το άλμα στα 5,83 μ. στο μίτινγκ της Καρλσρούης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.