Καλύφθηκε (και) η νέα ΑΜΚ της ΠΑΕ Άρης

Γιώργος Στράντζαλης11 Φεβρουαρίου 2022

Σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε η ΠΑΕ Αρης, η οποία καλύφθηκε και πάλι εξ’ ολοκλήρου από τον Θόδωρο Καρυπίδη. 

Μάλιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ, στο προσεχές διάστημα προβλέπεται να προκηρυχθεί και νέα αύξηση του κεφαλαίου. Μέσω των διαδοχικών αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ουσιαστικά καλύπτονται οι ζημίες που παρουσιάζει και στη φετινή χρήση. 

Ζημίες οι οποίες προκαλούνται μέσα από τη γενικότερη κατάσταση με την κρίση του covid-19 και τα περιοριστικά μέτρα από την Κυβέρνηση, που ασφαλώς “χτυπάει” και το ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για ζημίες κατά κύριο λόγο από τη μείωση των εσόδων από τα εισιτήρια διαρκείας ή τα μεμονωμένα εισιτήρια, λόγω (και) των περιορισμών που υπάρχουν στον αριθμό προσέλευσης των φιλάθλων στα γήπεδα, που ουσιαστικά εκμηδενίζει έσοδα τα οποία οι Κιτρινόμαυροι είχαν υπολογίσει στην αρχή της σεζόν. 

Μια σεζόν μάλιστα όπου η ΠΑΕ Αρης “ανέβασε” τον προϋπολογισμό της, ταυτόχρονα όμως είδε να στερείται σημαντικά έσοδα. Για παράδειγμα, στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” που λόγω των συνθηκών και των περιορισμών υπήρχε η δυνατότητα παρουσίας μόνο 1.000 φιλάθλων, ενώ σε διαφορετικές συνθήκες θα είχε διαθέσει πενταψήφιο αριθμό. 

Κάτι αντίστοιχο ισχύει κι ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την επόμενη Κυριακή. Να σημειωθεί επίσης ότι, ακόμη δεν έχουν καταβληθεί στις ΠΑΕ τα ποσοστά που αναλογούν από το “Στοίχημα”, χρήματα τα οποία για τις περισσότερες αποτελεί βαθιά οικονομική ανάσα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.