Καλοβελώνης: «Το μυστικό της επιτυχίας του Στέφανου - Ενοχλήθηκε από τα σχόλια για το Ντουμπάι»

Metrosport Team18 Φεβρουαρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Μάρκος Καλοβελώνης.

Ο στενός φίλος και συναθλητής του Στέφανου Τσιτσιπά, μίλησε αναφορικά με τη μεγάλη επιτυχία του Έλληνα τενίστα και την πρόκριση στα προημιτελικά του Australian open, ενώ ως ένας άνθρωπος που τον γνωρίζει από... πρώτο χέρι σχολίασε και την αντίδραση του στα όσα ακούστηκαν γύρω από την παρουσία του στο Ντουμπάι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αναφορικά με τη μεγάλη επιτυχία του Στέφανου: «Σίγουρα ο Στέφανος έκανε μία πολύ σημαντική νίκη στο πιο ωραίο παιχνίδι της διοργάνωσης. Ο Στέφανος μετά την κυριαρχία του Ναδάλ στα δύο πρώτα σετ πραγματοποίησε ένα πολύ δυνατό comeback, καθώς διαθέτει υψηλά ψυχικά αποθέματα. Όταν αλλάζει το σκορ από 0-2 σε 1-2 παίζει και αυτό το ρόλο του. Εκεί δημιουργείται ένας συνδυασμός κούρασης του αντιπάλου και ψυχολογίας του Τσιτσιπά που νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο όνομα μετά τους, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς. Πριν δύο χρόνια ο Στέφανος δεν είχε τον ίδιο όγκο σώματος κάτι το οποίο τον βοηθάει τώρα στη δύναμη του καθώς τεχνικά είναι άρτιος».

Για την προπόνηση ενός επαγγελματία τενίστα: «Υπάρχουν στάδια προετοιμασίας για τους αθλητές καθώς ένας επαγγελματίας αθλητής αφιερώνει 3-4 ώρες στο γήπεδο συν 2 ώρες περίπου εκγύμνασης ενώ υπάρχει αποθεραπεία μετά. Σκεφτείτε ότι ένας αθλητής δουλεύει περίπου 12 ώρες την ημέρα. Για να κάνει κάποιος το χόμπι του σε ερασιτεχνικό επίπεδο δεν είναι κάτι ακριβό, χρειάζεται μία ρακέτα και υπάρχουν πολλά δημοτικά γήπεδα. Στο επαγγελματικό αθλητισμό, είναι». 

Για την παρουσία του Στέφανου στο Ντουμπάι: «Ο Στέφανος είχε πάει στο Ντουμπάι για προετοιμασία και το κάνει κάθε χρόνο γιατί βολεύει με την Αυστραλία. Ο ίδιος ενοχλήθηκε με τα σχόλια αλλά δεν είναι κάτι που τον απασχολεί ιδιαίτερα. Στην Ελλάδα δεν είναι Εθνική επιτυχία το ότι ο Στέφανος έχει πετύχει όλα αυτά καθώς η πολιτεία δεν έχει βοηθήσει σε κάτι αλλά από πλευράς επιτυχίας είναι κάτι μεγάλο για τη χώρα μιας και μπορεί να έχει πολλά οφέλη».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.