Καλός ΠΑΟΚ στο α' , τρεις βαθμοί - Κακός στο β', δύο πεταμένοι βαθμοί

Στέλιος Γρηγοριάδης28 Φεβρουαρίου 2022

Ενας αρκετά καλός ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχροονο προηγήθηκε και θα μπορούσε να “κλειδώσει” τη νίκη αν ήταν πιο εύστοχος, αλλά ένας αγνώριστος ΠΑΟΚ στο δεύτερο “κατάφερε” να ισοφαριστεί, να μην απειλήσει καθόλου τον Ιωνικό και, τελικά, να πετάξει άδοξα ακόμη δύο βαθμούς.

Στο πολύ ενδιαφέρον και “γεμάτο” από φάσεις πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ “σφυροκόπησε” τον Ιωνικό, δημιούργησε πέντε καλές ευκαιρίες, με κορυφαία την τριπλή στο ξεκίνημα του αγώνα όταν διαδοχικά Τσόλακ (οριζόντιο δοκάρι), Μπίσεσβαρ και Μιτρίτσα, δεν κατάφεραν από πολύ κοντά να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και πέτυχε με το ζόρι ένα μόνο γκολ κι εκείνο με πέναλτι, χάρη στο άγαρμπο μαρκάρισμα του Μύγα στον Μιχάι.

 Το εκτέλεσε άψογα, ως συνήθως, ο Σβαμπ και “έγραψε” το 1-0, ωστόσο το σκορ θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, όχι μόνο γιατί έχασε τις άλλες ευκαιρίες του ο ΠΑΟΚ, αλλά γιατί ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωτήρια στις τρεις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε και ο Ιωνικός, παίζοντας ανοιχτά, ελεύθερα και φεύγοντας γρήγορα μπροστά σε αντεπιθέσεις, κυρίως μετά από λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ στις μεταβιβάσεις.

Το σχήμα του Λουτσέσκου με οκτώ διαφορετικούς παίκτες σε σχέση με την αρχική ενδεκάδα του αγώνα με τη Μίντιλαντ λειτούργησε γενικά πολύ καλά και θα λειτουργούσε ακόμη καλύτερα, αν δεν υπήρχαν τρεις αδύναμοι κρίκοι. 

Ο Σίντκλει που από την πλευρά του έδειχνε ότι ο ΠΑΟΚ... δεν έχει καν παίκτη, ο Ζαμπά που, παρά τα τρεξίματα και τη διάθεσή του δεν είχε καμία ουσία στις ενέργειές του και ο Μπίσεσβαρ που προσπάθησε να κάνει ό,τι κάνει πάντα, αλλά δεν κατόρθωσε τελικά να κάνει τίποτε.

Στον αντίποδα, εκτός φυσικά του Πασχαλάκη, ο Τσόλακ με τη μαχητικότητα και το φιλότιμό του, ο Μιτρίτσα με τα ασυναγώνιστα σπριντ του, ο Σοάρες με τις ωραίες πάσες του και οι Σάστρε, Μιχαηλίδης, Μιχάι, Σβαμπ, που έπαιξαν πολύ καλά τους ρόλους τους.

Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του ΠΑΟΚ... έπεσαν για ύπνο. Χωρίς νεύρο, χωρίς ταχύτητα, χωρίς ρυθμό, παρουσίασαν την εικόνα μιας εντελώς διαφορετικής ομάδας και, όπως ήταν φυσιολογικό, το πλήρωσαν. Ενα εναέριο σουτ αουτ του Μιτρίτσα και ένα απελπιστικά άστοχο του Ελ Καντουρί, από σχετικά καλή θέση, ήταν όλη κι όλη η επιθετική παρουσία του ΠΑΟΚ, που δεν αφυπνίστηκε ούτε καν μετά την ισοφάριση του Ιωνικού με τον Τουράμ, παρά τις αλλαγές που έκανε ο Λουτσέσκου.

Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο έγινε αισθητή η αδυναμία στη δημιουργία ευκαιριών και, φυσικά, στο σκοράρισμα, μια αδυναμία που εκδηλώνεται στα επτά τελευταία ματς του ΠΑΟΚ. Με τη Μίντιλαντ ήρθε η μπάλα πάλι στον πεσμένο Τσόλακ κι έτσι την έσπρωξε στον Ζίβκοβιτς για να σκοράρει, ύστερα ήρθε το φοβερό γκολ του Βιειρίνια που δεν μπαίνει κάθε μέρα, ενώ χθες η ομάδα σκόραρε μόνο επειδή ένας αντίπαλος έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα και παραχώρησε πέναλτι.

“Ηταν ένα μπερδεμένο παιχνίδι”, είπε ο Λουτσέσκου. Είπε και κάτι άλλο: “Εκτός από το γκολ που δεχτήκαμε, δεν θυμάμαι τίποτε άλλο από τον Ιωνικό”. Οταν δει το ματς στο βίντεο θα... θυμηθεί ότι ο Πασχαλάκης έσωσε τέσσερις τον ΠΑΟΚ και θα καταλάβει αυτό που όλοι είδαμε. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ξεμπερδέψει άνετα το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο αν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες του. Θα μπορούσε να το ξεμπερδέψει και στο δεύτερο αν ήταν κανονικός ΠΑΟΚ. Δεν ήταν όμως. Ηταν ένας κακός ΠΑΟΚ.

ΥΓ. Μεγαλειώδης η αντίδραση των οπαδών του ΠΑΟΚ μετά το γκολ του Ιωνικού. Είχαν, παρά την πίκρα τους, την ευαισθησία να χειροκροτήσουν τον Τσιγκρίνσκι και τους συμπαίκτες του που σήκωσαν ψηλά τη σημαία της Ουκρανίας, για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά από την εισβολή της Ρωσίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.