Καλό κατευόδιο, Κύριε Στέφανε…

Αρις Νικολάκης20 Δεκεμβρίου 2020

Ένας ακόμη Μεγάλος (ναι, με κεφαλαίο το «Μ») ΠΑΟΚτσής «έφυγε».  Ο Στέφανος Κατέρογλου είναι και θα είναι (και δεν …ήταν!) από τις προσωπικότητες «κλειδί» στην ιστορία της ΠΑΕ. Τέτοιοι ΠΑΟΚτσήδες είτε είναι σε τούτο εδώ τον μάταιο κόσμο, είτε δεν είναι παραμένουν λαμπρές για την τεράστια προσφορά τους. Με το χέρι βαθιά πάντα στην τσέπη πριν από κάθε πράξη για τον ΠΑΟΚ και με τη γλώσσα βαθιά πάντα στο μυαλό πριν από κάθε λόγο για τον ΠΑΟΚ. Τούτο δε, σε καιρούς χαλεπούς για την ΠΑΕ…

Δεν σεβόταν τυχαία τον Μεγάλο ΠΑΟΚτσή, Στέφανο Κατέρογλου όλοι! Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο στην κλίμακα παραγόντων και φίλων του «δικέφαλου» απέδιδαν κι αποδίδουν τιμή στον αντιπρόεδρο με την απύθμενου βάθους ψυχή. Την άξιζε και την αξίζει για πάντα!

Καλό κατευόδιο και σε αυτόν τον άρχοντα Κύριο και στην αρχόντισσα Κυρία του…

Θα βλέπει κι από εκεί ψηλά απόψε – παρέα με άλλους Μεγάλους παράγοντες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ο Στέφανος Κατέρογλου την προσπάθεια της ομάδας του κόντρα στον Παναθηναϊκό. Την τελευταία μίας (ημερολογιακής) χρονιάς η οποία πότισε με φαρμάκι τους φίλους του «δικέφαλου».

Κι είναι, εδώ όπου έφθασε κι από δικά του λάθη ο ΠΑΟΚ, σημαντικότερη από κάθε προηγούμενη προσπάθεια. Θέλει τρεις βαθμούς ο ΠΑΟΚ για να μείνει σε … στενή επαφή με την κορυφή. Για να συνεχίσει, να την διεκδικεί με αξιώσεις. Και για να ξεκινήσει – έστω μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου – την ανοικοδόμηση του.

Αυτό είναι και το γιγαντιαίο μειονέκτημα του ΠΑΟΚ. Η πορεία δύο ταχυτήτων. Δεν το λέμε πρώτη φορά. Το λέμε κάθε φορά. Και πρωταθλητισμό κάνει ο ΠΑΟΚ κι ομάδα σε τούτη την αγωνιστική περίοδο. Κυνηγά σε μία πορεία δυο στόχους υψηλότατους. Κόντρα μάλιστα, σε άκρως αντίξοες συνθήκες. Μη τα λέμε πάλι….

Είτε έτσι, είτε αλλιώς το Πρωτάθλημα έχει δρόμο μακρύ. Περιθώρια απωλειών δεν έχει σε αυτόν τον μακρύ δρόμο ο ΠΑΟΚ. Πέρα από την διαιτησία στο ντέρμπι με τον Άρη, σε όλους τους άλλους με απώλειες ήταν άξιος της μοίρας του. Δεν πρόσεξε. Δεν έπαιξε. Κι έχασε ανοήτως βαθμούς. Στο ντέρμπι με τον Άρη τους έχασε αδίκως.

Φώναξε. Κραύγασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον Άγγλο αρχιδιαιτητή και τις απαράδεκτα λαθεμένες επιλογές του. Να μη μείνει σε φωνές. Να πάει πέρα από τις κραυγές. Κι όπου φθάσει…

ΥΓ 1: Καταθέτουμε κι εμείς, όπως καθείς υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος πράττει, την προσευχή μας για την αποκατάσταση της υγείας του Μουσά Ουαγκέ. Ο Σενεγαλέζος παλικαράς – επειδή περί παλικαρά πρόκειται, όπως αποδείχθηκε - ρίσκαρε την καριέρα του ως επαγγελματία παίκτη για τον ΠΑΟΚ…

ΥΓ 2: Πρώτη μεταγραφική κίνηση ο Λάζαρος Λάμπρου; Μία ακόμη ευκαιρία σε έναν παίκτη ο οποίος αδικήθηκε αλλά αδίκησε περισσότερο από τον καθένα τον ίδιο του τον εαυτό. Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι η τελευταία του για να αξιωθεί ως παίκτης του ΠΑΟΚ!

ΥΓ 3: Το «σύνδρομο» της τελικής ευθείας θα κόστιζε πάλι, στον ΠΑΟΚ. Προηγείται μέχρι τότε να μπιει σε αυτήν. Κι έπεται μετά. Έτσι έγινε στη Ρόδο. Και πριν βάλει και το άλλο του πόδι στον γκρεμό σώθηκε ο ΠΑΟΚ από το χέρι του Τέρνερ πάνω στο νήμα. Μεγάλη νίκη αλλά… Ζητείται αμέσως γιατρειά από τα «σύνδρομο»!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.