Ο ΠΑΟΚ του ΟΑΚΑ επαλήθευσε την ασυγχώρητη απερισκεψία των υπευθύνων του μεταγραφικού σχεδιασμού

Δημήτρης Μπούζας20 Οκτωβρίου 2020

Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι, με μια φάση (!!!) - μια τελική ο σαφώς καλύτερος ΠΑΟΚ, έχασε ένα παιχνίδι δικό του.

Δεν ξέρω πως αισθάνονται και τι αισθάνονται κάποιοι, μετά τα όσα είδαν προχθες. Κι όταν λέω με τα όσα είδαν, ασφαλώς κι εννοώ την επιβεβαίωση για μια ακόμη φορά της διαπίστωσης, ότι η ομάδα που ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και που δια περιπάτου θα μπορούσε να πάρει το διπλό, να βασανίζεται προσπαθώντας να υπερβάλλει εαυτόν για να καλύψει κι ένα μεγάλο κενό, μια μαύρη τρύπα στην κυριολεξία στον άξονα της, που αφορούσε την αδύναμη μεσαία γραμμή της. 

Ο ΠΑΟΚ επαλήθευσε την ασυγχώρητη απερισκεψία των υπευθύνων του μεταγραφικού σχεδιασμού, του κόουτς και του τεχνικού διευθυντή, να έχουν αφήσει ολοφάνερα ένα κενό που κραύγαζε εδώ και πολύ καιρό, επιδιδόμενοι και οι δύο σε παλινωδίες με κινήσεις που έβγαζαν στο πουθενά. 

Έτσι αυτή η μαύρη τρύπα έμεινε και όπως ήταν επόμενο οι συνέπειες έρχονται και τις πληρώνει η ομάδα. Ανεξάρτητα από την ανυπαρξία μεσαίας γραμμής προχθες, που θα πρέπει να αποτελέσει το πρώτο και κατεπείγον θα λέγαμε μέλημα του «διδύμου», η απώλεια των δύο βαθμών πόνεσε πολύ. 

Πρώτος λόγος η διαφορά επιπέδου από τον αντίπαλο. Και σε δεύτερη «ανάγνωση» η αξιόλογη προσπάθεια των παικτών που οφείλεται να τους πιστωθεί. Ήταν μαχητικοί, είχαν πάθος, απόλυτη κυριαρχία (έστω και αδιέξοδη) σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα. Πόνεσε επίσης γιατί στο φινάλε της αναμέτρησης έφτασαν μια ανάσα πριν πετύχουν μια πολύτιμη ανατροπή. Την οποία δεν κατάφεραν όχι γιατί δεν την άξιζαν, αλλά γιατί τους γύρισε την πλάτη η τύχη τους. 

Αναφερόμαστε στην ευκαιρία με τον Σφιντέρσκι. Λόγος σοβαρός βέβαια δεν μπορεί να γίνει για το αν το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο κι αυτό γιατί στο γήπεδο υπήρχε μόνο μια ομάδα κι αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ. Και η άλλη πήρε το «Χ» απρόσμενα με μια φάση!!! Με μια τελική!!! Ηταν η στιγμή που δύο παίκτες των φιλοξενούμενων (Σβαμπ και Βαρέλα) «κοιμήθηκαν» ή απλώς μάρκαραν με τα μάτια τον Ανσαριφάρντ. Συνοψίζοντας επαναλαμβάνουμε το μέγα λάθος που διέπραξε το δίδυμο (κόουτς, τεχνικός διευθυντής), αφήνοντας γυμνή και χωρίς εναλλακτικές τη μεσαία γραμμή, κάτι το οποίο το διαπίστωσαν σε αλλεπάλληλα παιχνίδια, εγχώρια και ευρωπαϊκά, χωρίς όμως να προσπαθήσουν να διορθώσουν την κατάσταση. 

Ένα ακόμη πρόβλημα βέβαια που προέκυψε, ήταν και η επανάληψη της απόλυτης κυριαρχίας και υπεροχής, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Καλή η προσπάθεια, αλλά και χθες δεν καρποφόρησε. Στις αλλαγές που έγιναν υπήρξε ένα μπέρδεμα. Γνωστό βέβαια ότι σε αυτά ο κόουτς δεν τα πολυκαταφέρνει. Κάποιες έγιναν καθυστερημένα, κάποιες άλλες με λάθος πρόσωπα. 

Η μία επισήμανση κατά την προσωπική μας άποψη αφορά την μη έγκαιρη χρησιμοποίηση του Μουργκ, όπως και η άνευ λόγου αποχώρηση του Ζίβκοβιτς. Θα μπορούσε ο Σέρβος να παραμείνει και να βγει ο Τσόλακ που δεν έδειχνε ότι μπορούσε να προσφέρει κάτι ουσιαστικό, ώστε να μείνει και πιο πολύ χώρος στον Σφιντέρσκι, ο οποίος με την είσοδο του ανακάτεψε την άμυνα και παραλίγο να είναι αυτός που θα έβαζε τη σφραγίδα του σε μια ανατροπή. 

Ευτυχώς που ήρθε η ισοφάριση γιατί σκεφτείτε τι θα γινόταν αν παρέμενε σαν τελικό αποτέλεσμα μια ήττα από αυτή την ΑΕΚ. Σαφέστατα και από το χθεσινό παιχνίδι βγήκαν πολλά συμπεράσματα και στάλθηκαν αρκετά μηνύματα. Μηνήματα που αφορούν τους υπεύθυνους της ομάδας. Σε ατομικό επίπεδο, ο Ζίβκοβιτς δεν πιέστηκε. Φλογερός μαχητής με εντυπωσιακή συμμετοχή ο παραγκωνισμένος Μάτος. Το ίδιο και ο Γιανούλης που όπως δείχνουν τα πράγματα αν δεν ξεκουραστεί, το παιδί θα έχει προβλήματα. Ψύχραιμος, δημιουργικός και έξυπνος στον τρόπο που αγωνίζεται ο νεαρός Μιχαηλίδης. 

Ξεκίνησε καλά ο Εσίτι αλλά στη συνέχεια έπεσε και δικαιολογημένα αντικαταστάθηκε. Από εκεί και πέρα «διακρίναμε» μια προσπάθεια του Αμπέλ Φερέιρα να «επιδείξει» τους νεοαποκτηθέντες, χρησιμοποιώντας τους μαζικά. Οι περισσότεροι όμως πλην του Μουργκ δεν μας έχουν πείσει ακόμη. Λίγος ο Νινούα για να γεμίσει και να σταθεί στο κέντρο, ανέτοιμος, λίγος βραδύς και ο Τσόλακ. Ο Γερμανός διαιτητής έπαιξε λίγο ΑΕΚ. Δεν χρέωσε πολλά σοβαρά φάουλ στους ενωσίτες και κατά την προσωπική μας άποψη, η περίπτωση του Ζίβκοβιτς ήταν ένα καθαρό πέναλτι.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.