Καλφακάκου: «Γιατί ψήφισα αρνητικά για τη Νέα Τούμπα!»

Metrosport Team14 Ιουνίου 2021

Η Γλυκερία Καλφακάκου εξήγησε μέσω του Metropolis 95.5 τα σημεία που την οδήγησαν σε αρνητική ψήφο στην επιτροπή ποιότητας ζωής για την Νέα Τούμπα. 

«Υπήρχε και μία λευκή ψήφος. Και να υπενθυμίσω ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση στην επιτροπή ποιότητα ζωής είχαμε τρεις λευκές ψήφους που τις μετατρέψαμε σε θετικές μετά από εξηγήσεις που δόθηκαν. Θέλω να πω κάτι απαραίτητο. Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα που την αγαπάμε και εμείς και ο κόσμος και μας κάνει περήφανους στη Θεσσαλονίκη. Όμως πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι όσο θέλουμε να γίνει το γήπεδο, άλλο τόσο θέλουμε να γίνουν και οι κοινόχρηστοι χώροι και να έχουμε γνώμη πάνω στη ρυμοτομία της περιοχής» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δύο είναι τα σημεία που μου δημιουργούν προβληματισμό. Το ένα είναι η υπογειοποίηση της Κλεάνθους. Υπάρχουν πάρα πολλές αντιδράσεις και έχει ειπωθεί ότι είναι υπό διαπραγμάτευση. Ο Δήμος έχει μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Θα κόψει την περιοχή στα δύο, θα δημιουργήσει μία γούβα. Ούτε τον ΠΑΟΚ θα εξυπηρετεί, ούτε τον κόσμο. Οι ειδικοί έχουν προτείνει άλλες λύσεις, να γίνει πεζόδρομος. Με την υπογειοποίηση θα υπάρξει αλλοίωση της περιοχής.

Το δεύτερο είναι ότι ενώ υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι την ανάπλαση της περιοχής και τους κοινόχρηστους χώρους όπως το κολυμβητήριο θα τους αναλάβει ο ΠΑΟΚ, στην πρόταση αναφέρεται για αναγκαιότητα συμβάσεων μεταξύ του ΠΑΟΚ, του Δήμου και άλλων φορέων για τα έργα ανάπλασης, καθώς και για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα. Είναι, δηλαδή, αόριστο ποιο έργο θα πάει πιο πάνω και ποιο πιο κάτω και ποιος θα το χρηματοδοτήσει. Θέλουμε να γίνουν όλα μαζί, όχι κάποια απ' αυτά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.