Καλάβρυτα: Βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους οι 2 από τους 3 αγνοούμενους

Metrosport Team06 Φεβρουαρίου 2022

Εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους οι δύο από τους τρεις αγνοούμενους αναρριχητές στα Καλάβρυτα, καθώς αρχικά ο ένας από την παρέα των τριών αναρριχητών, εντοπίστηκε λίγο μετά τις 15.00 από ιδιώτη χωρίς τις αισθήσεις του. Ήταν εκείνος που ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Η είδηση προκάλεσε μεγάλη κινητικότητα στο χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα, με τους διασώστες να ξεκινούν προς το επίμαχο σημείο ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε και ο δεύτερος αγνοούμενος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έχουν βρεθεί μπουφάν, κράνος, σακίδιο και αντικείμενα που εξετάζεται αν ανήκουν στους τρεις αναρριχητές που χάθηκαν στο σημείο

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το χιονοδρομικό κέντρο σε ανακοίνωση του:

«Εναέριες και επίγειες έρευνες που διεξάγονταν από τις πρώτες πρωινές ώρες διέκριναν τα ίχνη χιονοστιβάδας, πολύ μεγάλου μεγέθους, στην βάση της ορθοπλαγιάς στα ύδατα της Στυγός. Πιθανότατα, η συγκεκριμένη χιονοστιβάδα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή. Το εκτεθειμένο και δύσβατο πεδίο επιδιώκουν να προσεγγίσουν όλες οι δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή αναλαμβάνοντας την έρευνα μαζί με το προσωπικό του κέντρου, πλήθος εθελοντών αναρριχητών και ορειβατών. Οι έρευνες διακόπηκαν από την κορυφή του Χελμού, λόγω κακοκαιρίας και μειωμένης ορατότητας και συνεχίζονται από το τέλος του μονοπατιού στην περιοχή του Μεσορουγγίου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.