Καλαμαριά: Τα αθλητικά έργα που διεκδικεί ο δήμος από τη ΓΓΑ!

Χάρης Δημαράς05 Ιουνίου 2021

Σε φάκελο που κατέθεσε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο δήμος Καλαμαριάς διεκδικεί μια σειρά βελτιωτικών έργων για το γήπεδο του Απόλλωνα και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Αναλυτικά, σε συνάντηση που έγινε με τον γ.γ.Α. Γιώργο Μαυρωτά από τη δημοτική αρχή ζητήθηκαν τα εξής:

- Για το γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς ζητείται αναβάθμιση των εγκαταστάσεων μέσω μιας προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Καλαμαριάς, βάσει της οποίας από κοινού το γήπεδο θα δίνεται για προπόνηση υποψηφίων των στρατιωτικών σχολών και του ΤΕΦΑΑ, και τη χρήση από μεμονωμένους πολίτες – αθλητές, τη διοργάνωση σχολικών αγώνων και λοιπών αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, διεκδικείται η αντικατάσταση της αθλητικής επιφάνειας tartan, αντικατάσταση καθισμάτων στις κερκίδες, αντικατάσταση δαπέδου εσωτερικού (κάτω από τις κερκίδες), γηπέδου καλαθοσφαίρισης με ειδικό δάπεδο taraflex. 

Παράλληλα, τοποθέτηση ρινγκ πυγμαχίας στο προπονητήριο, κάτω από τις κερκίδες, ενεργειακή αναβάθμιση του συνόλου των εγκαταστάσεων του γηπέδου, από το φωτισμό μέχρι τη θέρμανση.

-Η αναβάθμιση του σχολικού γυμναστηρίου Βότση (4ο-5ο Λύκειο)  

-Η αξιοποίηση ελεύθερων χώρων για αθληση όπως το οικόπεδο ΓΓΑ, ή του ΟΑΕΔ στη Μίκρα.

 -Για το γήπεδο του Φοίνικα ζητείται να προχωρήσει  το αίτημα παραχώρησης στο Δήμο Καλαμαριάς από τα ΕΑΚ, όπως είχε διατυπωθεί και παλαιότερα, ενώ τέλος, ζητείται και η αποπερατωση κλειστού γυμναστηρίου στη Μικρα (κτίριο Τ4). 

Στη συνάντηση έδωσαν το παρών ο Γιάννης Δαρδαμανέλης και ο Θάνος Γιαννακός από πλευράς του δήμου Καλαμαριάς, ενώ θα φανεί το επόμενο διάστημα αν και ποια από τα συγκεκριμένα αιτήματα θα προχωρήσουν, καθώς η περιοχή έχει έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων και βάσει του πληθυσμού της υστερεί σε σύγκριση με άλλες περιοχές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.