Καλαμαριά: Πρόταση να πεζοδρομηθεί η παραλιακή οδός «Ν. Πλαστήρα»

Χάρης Δημαράς22 Μαΐου 2020

Οι επιπτώσεις από την καραντίνα λόγω κορωνοϊού αποτυπώνονται στην αγορά, αν και υπάρχει αισιοδοξία πως μέσα στο καλοκαίρι θα γίνουν σημαντικά βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Στην Καλαμαριά οι καταστηματάρχες και οι ιδιοκτήτες μαγαζιών εστίασης προβληματίζονται για την επανεκκίνηση η οποία και θα δοθεί πλήρως από τη Δευτέρα 25 Μαΐου και ασκούνται πιέσεις ώστε να υπάρξουν εξτρά μέτρα ενίσχυσής τους. Μία εκ των προτάσεων που έχει πέσει στο τραπέζι είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του metrosport.gr, η πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού «Νικολάου Πλαστήρα» στην Αρετσού. Ενα θέμα που έχει συζητηθεί αρκετά στο παρελθόν χωρίς να υλοποιηθεί και που επανέρχεται στην επικαιρότητα, εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνονται υπέρ των επιχειρήσεων εστίασης.

Η δημοτική αρχή εμφανίζεται θετική για την πεζοδρόμηση τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες (εξετάζεται για το διάστημα μέχρι τα Χριστούγεννα) και παράλληλα επιθυμεί να στηρίξει τις επιχειρήσεις είτε μέσω ελάφρυνσης των δημοτικών τελών, είτε μέσω της επέκτασης του δημόσιου χώρου που χρησιμοποιούν για τα τραπεζοκαθίσματα (διπλασιασμός των αντίστοιχων τετραγωνικών μέτρων).

Για την πεζοδρόμηση διατυπώνονται όμως και κάποιες ενστάσεις, που έχουν να κάνουν με τη διέλευση του λεωφορείου της γραμμής «5», του πάρκινγκ στην περιοχή, αλλά και της γενικότερης ανταπόκρισης που θα τύχει η πιθανή εφαρμογή του μέτρου. Παράλληλα, οι δημοτικές παρατάξεις συζητούν το ενδεχόμενο προτείνοντας να γίνει διαβούλευση με τους επιχειρηματίες, αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε εφόσον καταλήξουν σε μια οριστική απόφαση να γίνει οργανωμένα και με σχέδιο. Το πιθανότερο είναι να εφαρμοστεί πιλοτικά ένα Σαββατοκύριακο και ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα έχει, να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις. 



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.