Καλαμαριά-Πλαζ Αρετσούς: Ανακαινίστηκε, αλλά μπορείς να κολυμπήσεις;

Χάρης Δημαράς30 Μαΐου 2021

Ο δήμος Καλαμαριάςαποφάσισε να ανακαινίσει τον χώρο της πλαζ Αρετσούς, να το ονομάσει «Golden Bay», με στόχο να προσελκύσει περισσότερο κόσμο, περισσότερους πελάτες και να αυξήσει τον τζίρο του δημοτικού αναψυκτηρίου που λειτουργεί στο σημείο.

Προχώρησε σε καθαρισμό της ακτής, τοποθετήθηκαν νέες ξαπλώστρες, ομπρέλες και καρέκλες, ενώ ανακαινίστηκαν και οι τουαλέτες, ώστε η παραμονή στο χώρο να συνοδεύεται από τις απαραίτητες ανέσεις. Τις πρώτες μέρες λειτουργίας της πλαζ στην Καλαμαριά ο κόσμος που συνέρευσε είναι πολύ περισσότερος από τις προηγούμενες σεζόν, όμως υπάρχουν και ζητήματα που προκαλούν σημαντικά ερωτηματικά.


Ενα από αυτά είναι το αν μπορεί ο κόσμος στο«Golden Bay» να κολυμπήσει στη θάλασσα. Υπάρχουν λουόμενοι που τολμούν το κολύμπι και μάλιστα ορισμένοι σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, όμως τυπικά το κολύμπι... είναι ριψοκίνδυνο. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ξεκινούν οι μετρήσεις για την ποιότητα των υδάτων, οι οποίες είχαν σταματήσει το 2014, όμως τυπικά η συγκεκριμένη δεν πρόκειται για πλαζ λουομένων.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι μετά τη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων που θα προκύψουν από τις μετρήσεις θα ξεκινήσει άμεσα και η διαδικασία απόκτησης γαλάζιας σημαίας. Μέχρι τότε, όσοι κολυμπούν, παίρνουν και το ανάλογο ρίσκο... Παλαιότερα, πάντως, μέχρι και η δεκαετία του ΄70, η ακτή φιλοξενούσε εκατοντάδες λουόμενους καθημερινά. Από τότε βέβαια πολλά έχουν αλλάξει στα νερά του Θερμαϊκού...



Αναφορές για τσουχτερές τιμές


Παράλληλα, αρκετή συζήτηση γίνονται στα κοινωνικά δίκτυα και για τις τιμές της πλαζ. Η τιμή του καφέ αυξήθηκε σημαντικά και υπάρχουν αναφορές ότι πλέον έχει φτάσει στα 3,5 και 4 ευρώ, δηλαδή πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περσινή, ενώ κάτι αντίστοιχο λέγεται και για το φαγητό. Κάτι που, όπως λέγεται, μπορει να κάνει την περιοχή σημείο αναφοράς μόνο για τους πιο εύρωστους κατοίκους της περιοχής. 



Η περιοχή, πάντως, εχει ζωντανέψει πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την δημοτική αρχή να την διαφημίζει ως «πόλο έλξης». 


 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.