Καλαμαριά-Παλατάκι: Αντιδράσεις για την παραχώρησή του - Στα... κάγκελα ο δήμος

Χάρης Δημαράς13 Απριλίου 2021

Το εμβληματικό «Παλατάκι» (Κυβερνείο) παραχωρείται από την ΕΤΑΔ σε ιδιώτη και αυτό βρίσκει κάθετα αντίθετο το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς.

Η πλειοψηφία των παρατάξεων και το δημοτικό συμβούλιο ζητούν το Παλατάκι να γίνει χώρος Πολιτισμού (μάλιστα προσφάτως προτάθηκε να φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας Καλεμκερή), κάτι που όμως δε βρίσκει ευήκωα ώτα στους εκπροσώπους της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου, όπως φάνηκε και από πρόσφατη συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της, καθώς επιδίωξη είναι να παραχωρηθεί σε ιδιώτη. 

Ο δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης εκφράστηκε από πριν λίγο με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Το Παλατάκι είναι για την Καλαμαριά ότι είναι για την Θεσσαλονίκη ο Λευκός Πύργος, ένα τοπόσημο που πρέπει να γίνει φάρος πολιτισμού», έγραψε ο δήμαρχος Καλαμαριάς. 

Κατά του σχεδίου για παραχώρηση του Κυβερνείου σε ιδιώτη έχουν ταχθεί και οι παρατάξεις «Συνεργασία για την Καλαμαριά», «Καλαμαριά πρώτη ξανά» και «Η Καλαμαριά που μας αξίζει», «Καλαμαριά αλλιώς» και «Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς», που κρούουν εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου.

Θέση πήρε και ο πρώην αντιδήμαρχος, Δημοσθένης Σαρηγιάννης με ανάρτησή του:

ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ο Διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου...

Δημοσιεύτηκε από Σαρηγιάννης Δημοσθένης στις Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Μάλιστα την ερχόμενη Κυριακή στις 11.30 το πρωί στο εκκλησάκι του Αγίου Αλεξάνδρου στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση ώστε να συγκροτηθεί επιτροπή και να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις με αίτημα την απόδοση του ιστορικού κτιρίου στο δήμο Καλαμαριάς. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.