Καλαμαριά: «Ο αθλητισμός είναι η κατευθυντήριος δύναμη ενσωμάτωσης»

Metrosport Team05 Ιανουαρίου 2024

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση έγινε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς. Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία προσκλήθηκαν και επισκέφθηκαν το σχολείο (15/12) Ολυμπιονίκες Αθλητές με Αναπηρία και Διακεκριμένοι Αθλητές με Αναπηρία καθώς και προπονητές τους.

Στην εκδήλωση, έγιναν βιντεοπροβολές ενώ στα παιδιά δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν με τους Ολυμπιονίκες και τους αθλητές. Στο σχολείο βρέθηκαν οι:

–Μαρία Καλπακίδου: 5 φορές Παραολυμπιονίκης στο άθλημα της κολύμβησης στην κατηγορία S2, με πολλές διακρίσεις σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο επιτυγχάνοντας παγκόσμια ρεκόρ.

–Αλέξανδρος Παπαδάκης: Παραολυμπιονίκης του BOCCIA στην κατηγορία BC2, ο παλαιότερος εν ενεργεία αθλητής BOCCIA όλων των κατηγοριών της Εθνικής Ελλάδος ο οποίος βρίσκεται στην 14 η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης της κατηγορίας του BC2 του αθλήματος, μεταξύ 71 αθλητών από όλο τον κόσμο.

–Άγγελος Διμπιτούζης: Διεθνής αθλητής Μπάσκετ με αμαξίδιο, Πρωταθλητής Ελλάδος, μέλος της Εθνικής ομάδας και με συμμετοχή στους Παραλυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004.

–Βασίλης Στεφανίδης: Αθλητής Τοξοβολίας ΑΜΕΑ στην κατηγορία με περιορισμένη όραση.

–Κωνσταντίνος Κούτσικας: Επίλεκτος αθλητής τοξοβολίας του συλλόγουΣΚ.Ο.Α.Α.Π.Θ.

–Μαρία Νασιούλα: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην Τοξοβολία μέλος της Εθνικής ομάδας Τοξοβολίας Γυναικών.

–Αλέξανδρος Νασιούλας: Προπονητής της εθνικής ομάδας τοξοβολίας αρτιμελών και ατόμων με αναπηρίες, με συμμετοχή σε έξι Ολυμπιακούς και πέντε Παραολυμπιακούς αγώνες, με σημαντικές διακρίσεις.

–Δημήτρης Τσιφτσόγλου: Προπονητής στίβου Πρώην Ομοσπονδιακός ΣΕΓΑΣ, Πρώην Ομοσπονδιακός ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ, νυν Προπονητής-τεχνικός Παραολυμπιακής Επιτροπής.

–Ιωάννης Μαχίλης: Καθηγητής φυσικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης στην Εθνική Ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία, με συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς αγώνες και πολλά Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα αθλητών με αναπηρία και σημαντικές διακρίσεις.

Για την εκδήλωση, η Ροζαλία Καμπά, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Παγκρατίου, είπε τα εξής: «Ελπίζουμε ότι θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τους μικρούς μαθητές που είναι το μέλλον της Ελλάδας. Οι αξίες που πρεσβεύουν όλοι οι αθλητές συμβάλλουν σημαντικά στην εκπαίδευση, στη σχολική κοινότητα και στην κοινωνία γενικότερα. Αποτελούν θεμελιώδη βάση ώστε τα παιδιά να διεκδικούν τα όνειρά τους με πυγμή, σεβασμό και αλληλεγγύη».

Πρόσθεσε: «Ευχαριστώ θερμά τον διευθυντή του σχολείου μας, κ. Μπουραντά Ευστάθιο, τον Σύλλογο Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Καλαμαριάς που στηρίζουν τις αθλητικές δράσεις με κάθε τρόπο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που βρίσκεται πάντα δίπλα μου και δίπλα στους μαθητές μας σε κάθε δράση που διοργανώνουμε. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αθλητές, που συνεργάζομαι μαζί τους από το 2001, που αποδέχονται πάντα με ιδιαίτερη θέρμη και θετική διάθεση την πρόσκληση μου ώστε να μεταλαμπαδεύσουν τις εμπειρίες τους στα παιδιά μας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.