Καλαμαριά: «Κονδύλι για να μη μείνει ξανά κάποιος άταφος»

Metrosport Team26 Ιουλίου 2021

Για τον θάνατο ενός ανθρώπου στην πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά που ανέδειξε ένα πολύ ευαίσθητο και κοινωνικό θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η παράταξη της αντιπολίτευσης στον δήμο, «Καλαμαριά πρώτη ξανά».

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

«"Ευαίσθητοι" κατόπιν εορτής...Πόσες φορές πρέπει να δείξουμε το δρόμο στη νέα διοίκηση του Δήμου μας; Πόσες φορές θα παρθεί απόφαση μετά από παρεμβάσεις της Καλαμαριά Πρώτη Ξανά και του επικεφαλής της Aris Temekenidis και κατόπιν εορτής θα εμφανίζεται η νέα Διοίκηση και ο Δήμαρχος ως εμπνευστές. Ας είναι... Τουλάχιστον να ησυχάσουν οι ψυχές... Αφορμή για τα παραπάνω, η νέα αδράνεια της Διοίκησης στο θέμα της ταφής συντοπίτη μας και μάλιστα ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος έχασε πρόσφατα τη ζωή του, αβοήθητος στην Πλαζ Αρετσους. 

Το σκηνικό γνωστό και παιγμένο ξανά. Πρόσφατα, ανάλογες περιπτώσεις είχαν απασχολήσει ξανά τον Δήμο μας. Με κινήσεις παρατάξεων της Αντιπολίτευσης είχε γίνει προσπάθεια και επετεύχθη η ταφή δυο συμπολιτών μας, καθώς ο Δήμος είχε και πάλι αδρανήσει. Τότε, αντιλαμβανόμενοι τις ενστάσεις από πλευράς Δημοτικής Επιχείρησης Τελετών για τα τυπικά - ΕΔΩ κρατάμε τους τύπους, στις απευθείας αναθέσεις και στις παραχωρήσεις, όχι - είχαμε προτείνει το εξής απλό: 

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ με δημιουργία κωδικου υπέρ της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, ώστε να υπάρχει κονδύλι για ανάλογες περιπτώσεις. Υπάρχει σχετικό προηγούμενο και αντίστοιχη πολιτική βούληση στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Μια τέτοια αναμόρφωση θα περνούσε παμψηφεί από το Δημοτικό μας Συμβούλιο. Ακόμη την περιμένουμε.... Μετά και το τελευταίο περιστατικό και την έκταση που πήρε, ευελπιστούμε πως το θέμα θα λυθεί οριστικά με την υλοποίηση της πρότασής μας, την οποία, φυσικά, θα επαναφέρουμε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.