Καλαμαριά: «Ευ αγωνίζεσθαι» με τους Πρωταθλητές

Metrosport Team21 Μαρτίου 2023

Δυνατές συγκινήσεις, ξεχωριστές ποδοσφαιρικές στιγμές, χαράς και ενθουσιασμού επιφύλασσε (28/2) το multi- challenge event που διοργανώθηκε στο 3ο Δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς. Τρεις σπουδαίοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, τρεις Πρωταθλητές, ο Αγγελος Χαριστέας, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Φάνης Κατεργιαννάκης μετέδωσαν στα παιδιά με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, τα μηνύματα του “ευ αγωνίζεσθαι”, “του “fair play”, της επίδειξης εντιμότητας.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τους Πρωταθλητές και να μάθουν τι σημαίνει να γιορτάζουμε σωστά τη νίκη μας αλλά και να αποδεχόμαστε και να μαθαίνουμε από την ήττα μας.

Τον σχεδιασμό, την επιμέλεια και την οργάνωση είχαν αναλάβει από κοινού ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας και πρεσβευτής UEFA, Άγγελος Χαριστέας και η εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής και αθλητισμού του 3ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, Ροζαλία Καμπά, παγκόσμια πρωταθλήτρια Παγκρατίου.

“Μέσα σε μία ατμόσφαιρα γεμάτη ενθουσιασμό από τη συμμετοχή των μαθητών, πραγματοποιήσαμε την αθλητική εκδήλωση ποδοσφαίρου στο 3ο Δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς, μαζί με τους συναδέλφους και φίλους Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Φανή Κατεργιαννάκη. Τα παιδιά με ζωγραφισμένο το χαμόγελο και την ευτυχία στα πρόσωπά τους έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Απόλαυσαν το παιχνίδι μαζί μας ακολουθώντας τις αξίες του “ευ αγωνίζεσθαι”, είπε ο Αγγελος Χαριστέας και πρόσθεσε: “Στόχος μας είναι να είμαστε κοντά στα παιδιά να τα αφουγκραζομαστε, να τα ενθαρρύνουμε και να τα υποστηρίζουμε προκειμένου να δώσουμε τις κατάλληλες βάσεις. Ευχαριστώ θερμά την κ. Ροζαλία Καμπά για την πρόσκληση και τη συνεργασία."

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είπε: “Μιλήσαμε για την καλλιέργεια σεβασμού και της αλληλεγγύης προς τους αντιπάλους αλλά και τους συναθλητές μας, μιλήσαμε για τους κανόνες του παιχνιδιού, για τις αξίες του αθλητισμού και το τίμιο παιχνίδι. Ήταν μια δημιουργικη και όμορφη μέρα για όλους μας. Ευχή όλων μας είναι αυτή η πρωτοβουλία της κ.Καμπά να είναι η αρχή για όλους μας, να μεταδίδουμε στα νέα παιδιά το “ευ αγωνίζεσθαι” και να αποβάλλουμε κάθε μορφή βίας από τον αθλητισμό αλλά και από την καθημερινότητα μας”.

Ο Φάνης Κατεργιαννάκης είπε: “Είναι μεγάλη η χαρά μου να συμμετέχω κι εγώ σε σχολικές δημιουργικές εκδηλώσεις. Με κάθε ευκαιρία προσπαθούμε να μεταλλαμπαδευσουμε στα παιδιά τη θετική πλευρά του αθλητισμού. Ευχαριστώ την κ. Καμπά Ροζαλία και το 3ο Δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς για την πρόσκληση."

Η κ.Καμπά από τη δική της πλευρά δεν έκρυβε την ικανοποίησή της για τα όσα έμαθαν τα παιδιά και τη σημασία της συγκερκριμένης εκδήλωσης. “Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η ιδέα και η υλοποίηση ενός ακόμη αθλητικού project που διοργανώνουμε με τη στήριξη και τη βοήθεια του σχολείου μου, 3ου Δημοτικού Καλαμαριάς, στέφθηκε με επιτυχία. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους υπέροχους αυτούς ανθρώπους, τον Άγγελο Χαριστέα που μαζί δουλέψαμε για να έχουμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα, τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη τον Φάνη Κατεργιαννάκη, αθλητές με ήθος που με τη ζωντάνια τους, τη μεταδοτικότητά τους, τη θετική τους ενέργεια, τη δοτικότητά τους και το ζεστό τους χαμόγελο μετέφεραν στους μαθητές μας τα πιο δυνατά, τα πιο ηχηρά μηνύματα του αθλητισμού, της προσπάθειας, της υγείας, της ευγενούς άμιλλας”. Πρόσθεσε: “Ευχαριστώ θερμά τη διευθύντριά μου, κ. Λιάκου Ιορδανία, τον Σύλλογο Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Καλαμαριάς που στηρίζουν όλες τις αθλητικές δράσεις με κάθε τρόπο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που βρίσκεται πάντα δίπλα μας. Φυσικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αθλητές. Συνεργάζομαι μαζί τους από το 2001 και πάντα αποδέχονται, με ιδιαίτερη θέρμη και θετική διάθεση, την πρόσκληση και βρίσκονται κοντά στους μαθητές για να τους μεταλαμπαδεύσουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.