Καλαμαριά: Δίμηνη παράταση στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της μαρίνας

Metrosport Team11 Μαΐου 2021

Προσωρινό «φρένο» μπαίνει στον διαγωνισμό παραχώρησης της Μαρίνας Καλαμαριάς, καθώς σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους ως τις 14 Ιουλίου, στις 17:00, αντί για την ίδια ώρα της 11ης Μαΐου όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η παράταση οφείλεται σε σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε από ενδιαφερομένους ή, κατά μια δεύτερη εκδοχή, στις μεγάλες αντιδράσεις στην προτεινόμενη ΣΜΠΕ, που εστιάζεται στο συντελεστή δόμησης.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι έκδηλο από εταιρείες που έχουν εντοπίσει αναπτυξιακή προοπτική, την οποία συμμερίζονται κι άλλες, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να φτάνουν ίσως ακόμη και στους 7-8 τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Οι πιέσεις των τοπικών αρχών

Ο Δήμος Καλαμαριάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και Βουλευτές Θεσσαλονίκης, έχουν δημιουργήσει μέτωπο και ασκούν πιέσεις ζητώντας την ανάκληση της Στρατηγικής Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Συγκεκριμένα είναι αντίθετοι με το συντελεστή δόμησης που προτείνεται από τη ΣΜΠΕ και πιέζουν για χαμηλή δόμηση και χρήσεις γης που θα έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα για την Καλαμαριά και όχι οικιστικό.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, έχει τονίσει πως ο Δήμος δεν είναι αντίθετος με την αξιοποίηση ,αλλά με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιμένει ότι η παραχώρηση της Μαρίνας θα πρέπει να συνδέεται με οφέλη για τους δημότες που θα προκύψουν από την παραχώρηση της Πλαζ Αρετσούς στο Δήμο, την κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου και τη διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών, στη Μαρίνα.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει σχεδιάσει την παραχώρηση της Μαρίνας Καλαμαριάς για 35 χρόνια με option για επιπλέον 10.

Πηγή: Grtimes.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.