Καλαμαριά: «Ανάβει» η συζήτηση για τη Μαρίνα της Αρετσούς - Τζιτζικώστας και βουλευτές στο συμβούλιο

Χάρης Δημαράς16 Μαρτίου 2021

Προσκλητήριο στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και όλους τους βουλευτές της Α' Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσουν την ερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απηύθυνε ο δήμος Καλαμαριάς.

Την Δευτέρα 22 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο ως βασικό ζήτημα έχει αυτό της αξιοποίησης της Μαρίνας της Αρετσούς. Πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής είναι η αξιοποίηση της Μαρίνας, αλλά με τους όρους που έχουν τεθεί από προηγούμενη απόφαση του Δήμου και έχουν να κάνουν με: 

*την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στη μαρίνα

*Κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου

*Παραχώρηση της πλαζ Αρετσούς

*Ήπιες κατασκευές με χαμηλό συντελεστή δόμησης.

*Την προσεκτική επιπλέον δόμηση με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση της λειτουργίας μιας σύγχρονης Μαρίνας

* Τη συνέχιση των χρήσεων λειτουργίας από το δήμο σε βασικές δομές όπως το Remezzo κ.α.. 

Τι λέει το ΤΑΙΠΕΔ

Το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο ανήκει η Μαρίνα, τηρεί σκληρή στάση, κάτι που διαφάνηκε και στην τελευταία συνάντηση που είχε η τριμελής διαπαραταξιακή επιτροπή (Δαρδαμανέλης, Τεμεκενίδης, Φοροπούλου), τονίζοντας ότι δεν κάνει πίσω στο σχέδιό του που περιλαμβάνει τη μέγιστη δυνατή δόμηση (14.900 τ.μ.) χωρίς να υποχωρεί στα αιτήματα της δημοτικής αρχής. Γι' αυτό και ο Δήμος προχωρά σε  νομικές ενέργειες ώστε να μπλοκαριστεί η διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού, που λήγει στις 11 Μαΐου, θέλοντας να αποφευχθεί η «οικοπεδοποίηση» σημαντικού μέρους της Μαρίνας. Αυτός είναι και ο λόγος που προσεκλήθησαν να παρακολουθήσουν το συμβούλιο ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στελέχη της Περιφέρειας και όλοι οι βουλευτές της Α' Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα εντός της εβδομάδας αναμένεται να σταλούν και τα πρώτα εξώδικα προς το ΤΑΙΠΕΔ. Στην ατζέντα βρίσκεται και η συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.