Καλαμαριά: Αίτημα να ανοίξει για το κοινό η μαρίνα της Αρετσούς!

Metrosport Team04 Απριλίου 2021

Εδώ και αρκετούς μήνες παραμένει κλειστή για το κοινό η Μαρίνα της Αρετσούς, μια μεγάλη έκταση κοντά στη θάλασσα όπου πολλοί πολίτες της Καλαμαριάς, αλλά και της Θεσσαλονίκης προτιμούν παραδοσιακά για βόλτα και άθληση.

Η πρόσβαση στο χώρο επιτρέπεται μονάχα για τους ιδιοκτήτες σκαφών και όχι τους απλούς πολίτες, καθώς με απόφαση της κυβέρνησης ο χώρος έχει κλείσει στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας. Παρ' όλα αυτά, από τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς έχουν δικαίωμα για άθληση σε όλους τους δημόσιους χώρους, με εικόνες που βλέπουμε καθημερινά από την παραλία της Θεσσαλονίκης, τα πάρκα κλπ. είναι απορίας άξιον για ποιο λόγο παραμένει κλειστός μόνο ο συγκεκριμένος. Παράλληλα, δεν μπορούν  να πάνε και στο λιμεναρχείο, το οποίο βρίσκεται μέσα στο χώρο της Μαρίνας. 

Μάλιστα, σχετικό αίτημα για το άνοιγμα της Μαρίνας για το κοινό θα πραγματοποιήσει στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς ο Άρης Τεμεκενίδης, δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς, όπως ανακοίνωσε σε σχετικό βίντεο, ενώ από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης τονίζει πως έχει στείλει σειρά εγγράφων στην ΕΤΑΔ ώστε να ανοίξει η Μαρίνα, διότι παρερμηνεύεται σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αναφέρει ότι είναι απαγορεύεται η παραμονή πολιτών στις οργανωμένες Μαρίνες.  

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.