Καλαφάτης: «Διαφορετικές περιπτώσεις τα γήπεδα ΠΑΟΚ και Άρη, κωλυσιεργία για το Καυτανζόγλειο»

Metrosport Team02 Σεπτεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης αποκαλύπτοντας τα όσα συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τα νέα γήπεδα του ΠΑΟΚ και του Άρη.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε :

Αρχικά, αναφέρθηκε στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο σύνολό της:

«Με τον πρωθυπουργό μιλήσαμε για τη Θεσσαλονίκη του 2030, θα γίνει μια παρουσίαση για το πως την οραματιζόμαστε και πως θα υλοποιήσουμε έργα για μια καλύτερη Θεσσαλονίκη. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν και πολλές συναντήσεις με ανθρώπους που θα αναλάβουν τα έργα».

Παράλληλα, αποκάλυψε και τις λεπτομέρειες γύρω από τα δύο νέα γήπεδα, αυτά του ΠΑΟΚ και του Άρη, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για δύο πολύ διαφορετικές υποθέσεις:

«Πρόκειται για δυο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Δεν πρέπει να τις συγχέουμε. Σε αυτό του ΠΑΟΚ, η πολιτεία ολοκλήρωσε αυτά που έπρεπε να κάνει σχετικά με το προεδρικό διάταγμα, για να γίνει το νέο γήπεδο στον ίδιο χώρο. Χτες μάλιστα η κυβέρνηση έλαβε τις ευχαριστίες του ΠΑΟΚ για τον χρόνο ρεκόρ. Υπήρχε πολύ καλό κλίμα στην συνάντηση. Τέθηκαν και κάποια σημαντικά ζητήματα γραφειοκρατικής φύσης και πρόκειται να λυθούν με την δημιουργία μιας ομάδας εργασίας. Βασικό είναι να λυθεί το θέμα του Καυτατζογλείου»

Μάλιστα, για το Καυτατζόγλειο που θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ, δήλωσε χαρακτηριστικά πως :

«Το ζήτημα αυτό δεν ήταν μέσα στην δική μου ατζέντα. Υπάρχει μια κωλυσιεργία, για αυτό ανέλαβα την ευθύνη να μπω και σε αυτήν την υπόθεση του Καυτατζογλείου. Μπαίνω και εγώ ο ίδιος σε αυτή την ομάδα για να λυθούν και άλλα γραφειοκρατικά θέματα. Πρέπει να γίνει δουλειά, δεν πρέπει να υπάρχουν εγωισμοί. Το ζήτημα είναι να λυθεί ένα μικρό πρόβλημα που μπορεί να δημιουργήσει εμπόδια σε ένα μεγάλο πρότζεκτ».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην περίπτωση του γηπέδου του Άρη:

«Είμαστε στην αρχή ενός μαραθωνίου, στο πρώτο χιλιόμετρο. Ξεκινήσαμε με πολύ καλή βούληση, θα πάμε βήμα βήμα και θα προχωράμε στο επόμενο. Το πρώτο βήμα είναι να γίνει μια αποτίμηση του Χαριλάου. Μιλάμε για ανταλλαγή οικοπέδου εις αεί. Υπάρχουν κάποια ζητήματα σε αυτό ωστόσο θα πάρουμε το δεδομένο για να βρούμε καθαρές λύσεις, Το βασικό είναι να το θωρακίσουμε, ώστε να έρθει ένας επενδυτής που θα θέλει να βάλει τα λεφτά του. Είναι δουλειά του Άρη να βρει τον επενδυτή, είτε είναι ο Τριμμάτης είτε οποιοσδήποτε άλλος. Μην περιμένετε μπουλντόζες ούτε προθεσμίες. Θα χρειαστούμε χρόνο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.