Καλαφάτης: «Στο χέρι του ΠΑΟΚ το πότε θα μπει στο Καυτανζόγλειο - Ο Άρης χρειάζεται επενδυτή»

Metrosport Team20 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Υφυπουργός  Μακεδονίας-θράκης Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας για τις περιπτώσεις των τριών γηπέδων των ποδοσφαιρικών ομάδων της Θεσσαλονίκης και όλες τις τελευταίες εξελίξεις επ΄αυτών.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αποκάλυψε στο Metropols 95.5: «Τα τρία γήπεδα είναι τρεις διαφορετικές περιπτώσεις.

Αρχικά μίλησε για την περίπτωση του ΠΑΟΚ: «Έκανα δεκτή την πρόταση που είχε υποβάλλει ο ΠΑΟΚ, για να γίνουν κάποια έργα στο Καυτατζόγλειο, όσο οικοδομείται το γήπεδο, για να παίζει ο ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργάνωσες. Θεώρησα πολύ δίκαιο αυτό που πρότεινε ο ΠΑΟΚ, να βάλει δηλαδή αυτός τα χρήματα και να μην πληρώνει ενοίκιο. 

Είναι μια σωστή πρόταση, γιατί τα έργα θα μείνουν στο Καυτατζόγλειο αλλά και γιατί με αυτό τον τρόπο βοηθάμε δικαίως τον ΠΑΟΚ. Εμείς πάντως εξασφαλίσαμε μια  αύξηση της χρηματοδότησης του Καυτατζογλείου, για να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ αλλά και το ίδιο το γήπεδο, ώστε να μην υπολειτουργήσει. 

Η κυβέρνηση καλύπτει τα μισθώματα δηλαδή τα χρήματα που δεν θα δώσει ο ΠΑΟΚ. Αυτά τα μισθώματα αφορούν τα βασικά και τρέχοντα έξοδα. Νομίζω ότι είναι μια λύση που τους συμφέρει όλους. Τώρα είμαστε έτοιμοι να μπούμε στα τεχνικά ζητήματα, αφού η πολιτική λύση έχει εξασφαλιστεί. Τώρα είμαστε ασφαλείς και μπορούμε να το πούμε δημόσια . Είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ και τον περιμένουμε για να ξεκινήσουμε».

Για το γήπεδο του Άρη αποκάλυψε πως: « Δουλεύουμε πάνω από 1,5 χρόνο σε ένα πλάνο που αφορούσε την ανταλλαγή οικοπέδων. Ήταν στο μοντέλο διπλής ανάπλασης με επενδυτή. Έχουμε βρει κάποια λύση και ένα δρόμο, ώστε να γίνει η ανταλλαγή με το οικόπεδο του ΟΑΕΔ. 

Ο επενδυτής θα μπορούσε να κάνει και άλλες επιχειρηματικές κινήσεις  όπως εμπορικά κέντρα και άλλες επιχειρηματίες , ώστε τα έξοδά του να είναι αξιόλογα για να χρηματοδοτήσει και το γήπεδο του Άρη. Σε κάθε περίπτωση είμαστε στο πρώτο χιλιόμετρο ενός μαραθωνίου. 

Εμείς λοιπόν κρατάμε την πρώτη πρόταση με επενδυτή, γιατί έγινε και μια πρόταση με άλλο πλάνο , χωρίς επενδυτή. Εκεί απαιτούταν μεγάλη κρατική βοήθεια. Εμείς ξεκαθαρίσαμε πως κρατάμε ζωντανή την περίπτωση με τον επενδυτή και την ίδια στιγμή μπορούμε να βοηθήσουμε. Να δώσουμε  4-5 εκατομμύρια- τόσα μπορούμε ως κράτος- ώστε να υπάρξει μια ανάπλαση λειτουργική και τεχνική, ωσότου βρεθεί ο επενδυτής».

Για το γήπεδο του Ηρακλή: «Είναι επίσης σε πολύ πρώιμο στάδιο το ζήτημα. Βέβαια έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι έχουν ιδιωτικές εγκαταστάσεις. Εκεί όμως είναι απαραίτητος ο επενδυτής. Αν υπάρξει , το κράτος είναι εδώ να βοηθήσει με χοροταξικές διευκολύνσεις. Όμως σε κάθε περίπτωση έχουμε δείξει το ενδιαφέρον για ο,τι καλύτερο μπορεί να γίνει»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.