Καλά ξεκίνησε η εποχή Πογέτ, θετικό το μήνυμα που έστειλαν οι διεθνείς

Δημήτρης Κανελλάκης26 Μαρτίου 2022

Πολύ καλά ξεκίνησε η εποχή Πογέτ στον πάγκο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Δεν ήταν μόνο η νίκη χθες το βράδυ στο Βουκουρέστι, στο φιλικό παιχνίδι με την εθνική ομάδα της Ρουμανίας.

Ήταν τα στοιχεία που εμφάνισε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στην «πρώτη» του νέου προπονητή. Στοιχεία που επιτρέπουν την αισιοδοξία, την ελπίδα, την πίστη, ότι αυτό το νέο ξεκίνημα θα οδηγήσει και πάλι εκεί απ' όπου λείπει τα τελευταία χρόνια η εθνική ομάδα: από τα μεγάλα ευρωπαϊκά και παγκόσμια ραντεβού, δηλαδή.

Η εθνική ομάδα έδειξε στο Βουκουρέστι ετοιμότητα, σοβαρότητα, συγκέντρωση, ικανότητα ανταπόκρισης και διαχείρισης των καταστάσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στην διάρκεια του ματς.

Ήταν ολοφάνερο ότι οι διεθνείς ήθελαν να στείλουν, από το πρώτο κιόλας ματς του Πογέτ στον πάγκο, ένα μήνυμα. Και ήθελαν το μήνυμα αυτό να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρό. Ήθελαν να μας δείξουν τι μπορούν, τι πρέπει να περιμένουμε απ' αυτούς. 

Και τα κατάφεραν. Η απόδοσή τους ήταν παραπάνω από ικανοποιητική. Δεν επέτρεψαν στους Ρουμάνους να μας πιέσουν. Δεν τους άφησαν να μας απειλήσουν, να επιβάλλουν ένα ρυθμό που θα μας δημιουργούσε προβλήματα.

Κι όχι μόνο αυτό. Η εθνική μας, πέρα από την μεσοαμυντική λειτουργία της, η οποία ήταν αποτελεσματική, τα πήγε αρκετά καλά και στο δημιουργικό κομμάτι.

Εκτός από το γκολ που μας έδωσε τη νίκη, πέτυχε άλλο ένα στο πρώτο ημίχρονο το οποίο κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ, έφτιαξε φάσεις, θα μπορούσε κάλλιστα να σκοράρει, τουλάχιστον, μία ακόμη φορά.

Συμπερασματικά, το πρώτο δείγμα γραφής με τον Πογέτ στον πάγκο ήταν θετικό για την εθνική. Είναι πολύ νωρίς για να βγούνε ασφαλή συμπεράσματα για τη νέα εποχή. Χρειάζονται κι άλλα παιχνίδια για να δούμε πώς σκοπεύει να πορευτεί ο νέος προπονητής και πόσο καλή και αποτελεσματική θα είναι η συνεργασία του με τους διεθνείς... 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.