Καλά τα (ξανα)είπε ο Πρωθυπουργός αλλά…

Αρις Νικολάκης28 Μαΐου 2020

Με πολύ σεβασμό στον εξαίρετο επιστήμονα Τάκη Δούμα δεν ακολουθούμε όσα είπε στο Metrpolis 95,5. Και τούτο όχι βέβαια, επειδή αμφισβητούμε την κρίση του καταξιωμένου αρχιτέκτονα. Αλίμονο αλλά… Επειδή παρονομαστής κάθε αισιόδοξης αναφοράς του στο μεγαλεπήβολο έργο της Νέας Τούμπας είναι η Πολιτεία….

Θέλετε, να μας πείτε… Άπιστους Θωμάδες; Πείτε μας. Σας λέμε όμως, μόνον ένα: Εάν κι εφ’ όσον δε θέσουμε τους δακτύλους μας επί των τύπων των ήλων… Δεν δούμε δηλαδή με τα ίδια μας τα μάτια (κι όχι μόνον εμείς, έτσι;) το Προεδρικό Διάταγμα της κατασκευής… Θα επιμένουμε, να βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο!

Και δεν εκφράζουμε μόνον τις δικές ανησυχίες ή την δική μας έλλειψη εμπιστοσύνη στις διαδικασίες της Πολιτείας. Εκφράζουμε ανάλογα σκέψεις κι απόψεις πολλών, παρά πολλών φίλων του «δικέφαλου».

Ναι, δε λέμε. Η πολλοστή ευθεία δέσμευση του Πρωθυπουργού είναι σημαντικό γεγονός. Σημαντικότατο γεγονός είναι. Δυστυχώς όμως, το τέρας της γραφειοκρατίας και της στενοκεφαλιάς αλλά και τα 500 χιλιόμετρα Θεσσαλονίκη – Αθήνα καθιστούν ανεξέλεγκτες τις εξελίξεις. Κι απειλούν, να εκθέσουν τον Πρωθυπουργό!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ… Ο ενιαίος ΠΑΟΚ, η οικογένεια του ΠΑΟΚ γενικά, στηρίζεται για τη Νέα Τούμπα έμπρακτα μόνον από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όλες οι άλλες στηρίξεις της επί του θέματος είναι δια λόγων κι ουχί δια έργων. Μέχρι τώρα, τουλάχιστον…

Θυμίζουμε απλά, πως κι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατ’ αρχήν κι ο Ανδρέας Παπανδρέου στη συνέχεια… Ηγέτες με προσωπικότητα και πυγμή δεσμευόντουσαν επανειλημμένα αλλά… Το Κλειστό στον Φοίνικα δεν ολοκληρώθηκε επί πρωθυπουργίας τους!

Ως εκ τούτων λοιπόν, είμαστε… Άπιστοι Θωμάδες. Και να μας συμπαθεί ο - από πλευράς ΠΑΟΚ - καθοδηγητής (σώφρονα επιλογή…), του μεγαλεπήβολου έργου Τάκης Δούμας. Η νοοτροπία της ελληνικής Πολιτείας είναι ικανή ακόμη κι αυτήν την πρωτοποριακή και πρωτοφανή για τα δεδομένα του τόπου μας, επένδυση του Ιβάν Σαββίδη… Να την εμπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Είναι δε ιδιαίτερα ανησυχητικό γεγονός πως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέχρι την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τον ενιαίο ΠΑΟΚ, την οικογένεια του ΠΑΟΚ γενικά, σοβαρά στηρίγματα για την κατασκευή της Νέας Τούμπας είναι μόνον ο Δήμος Θεσσαλονίκης κι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ουδείς άλλος…

Δεν το λέμε εμείς. Το λένε οι καταστάσεις. Παράδειγμα; Η περιφορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επί σκηνής έργου με σενάριο την περιβόητη – μη αποδεδειγμένης επί της ουσίας αλλά αποδεκτής επί της ντεμέκ θεωρίας - πολυιδιοκτησία. Μόνον με κατηγόρους και δίχως συνηγόρους.

Πως είναι λοιπόν, δυνατόν να μη φυσούν και στο γιαούρτι, όταν έχουν καεί στο γάλα οι ΠΑΟΚτσήδες; Ακόμη κι όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ευθαρσώς δεσμεύεται (επειδή το μεγαλεπήβολο έργο θα αλλάξει μία περιοχή, μία πόλη ολόκληρη με άλμα στο μέλλον της…) για τη Νέα Τούμπα; Πως; Σε καιρούς ύπαρξης του τέρατος της γραφειοκρατίας και της στενοκεφαλιάς αλλά και της απόστασης 500 χιλιόμετρων Θεσσαλονίκης – Αθήνας;

Καλά τα (ξανα) είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Νέα Τούμπα αλλά…

ΥΓ 1: Δικαίωμα και δη συνταγματικό της Βουλής η απόρριψη της κατηγορίας εσχάτης προδοσίας σε βουλευτές της τέως (συγ)Κυβέρνησης επειδή ψήφισαν την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΥΓ 2: Δικαίωμα και δη συνταγματικό βουλευτών της τέως (συγ)Κυβέρνησης η αίσθηση υπερηφάνιας επειδή ψήφισαν την καταίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΥΓ 3: Δικαίωμα μας και δη συνταγματικό να θεωρούμε πως με την τουλάχιστον, επιλήψιμη Συμφωνία των Πρεσπών απεμπολήθηκαν εθνικά μας δικαιώματα…

ΥΓ 4 : Δικαίωμα μας επίσης, να θεωρούμε πως όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες! Οι κατοπινές γενεές θα τις θερίσουν…

ΥΓ 5 : Δε λησμονούμε πάντως, πως ως βουλευτής τότε ψήφισε – μαζί με την τέως (συγ)Κυβέρνηση - τη Συμφωνία των Πρεσπών ο ΓΓΑ τώρα Γιώργος Μαυρωτάς! Έτσι για την ιστορία…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.