Καλά διαβασμένος ο Άρης, θέλει ν’ αποφύγει τις παγίδες στο Βόλο

Γιώργος Στράντζαλης02 Οκτωβρίου 2022

Με τη φόρα που του έδωσε η νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική και με την αύρα που εκπέμπει η παρουσία του Άλαν Πάρντιου, ο Αρης θέλει σήμερα (19:30, Metropolis 95,5 – Cosmote1) να περάσει νικηφόρα και από το Πανθεσσαλικό. 

Αν το πετύχει, άλλωστε, υπάρχει η προοπτική επιστροφής στη 2η θέση, δεδομένου ότι λίγες ώρες μετά θα συγκρουστούν ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, κι αν μη τι άλλο αυτό αποτελεί ένα εξτρά κίνητρο για τους Κιτρινόμαυρους. Σε διαφορετικό αποτέλεσμα “κερδισμένος” της σημερινής μάχης μπορεί να βγει ο Βόλος, που βρίσκεται στο -2 από τον Αρη.

Μετά από την διακοπή των Πρωταθλημάτων έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα επανέλθουν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, με τον Άλαν Πάρντιου να στέκεται πολύ στο επίπεδο δυναμικής του αντιπάλου και στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα σύνολο το οποίο τον έχει εκπλήξει ευχάριστα. Από μόνη της αυτή η διαπίστωση του προπονητή σημαίνει πως ο Αρης πηγαίνει στο Πανθεσσαλικό καλά διαβασμένος, με την απαραίτητη σοβαρότητα και προσοχή που χρειάζεται το σημερινό ματς για να αποφύγει παγίδες. 

Ο Άγγλος δίνει μεγάλη βαρύτητα στον τρόπο λειτουργίας της μεσοεπιθετικής του γραμμής καθώς ο Βόλος δεν είναι ομάδα που δίνει βάθος αμυντικά και μπορεί να δημιουργηθούν κενά προς όφελος των ποιοτικών επιθετικών του Αρη. Από την άλλη, βέβαια, ο Βόλος είναι άκρως επικίνδυνος και αποτελεσματικός στο επιθετικός τρανζίσιον. Αυτό προϋποθέτει ο Αρης να μην παρουσιαστεί επηρεασμένος από τη σοβαρή απουσία του Γιακούμπ Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας και η επιλογή του Πάρντιου για τον αντικαταστάτη του, είτε είναι ο Ν’ Κουλού είτε ο Πίρσμαν, να έχει ανταπόκριση. Παρουσιάζει ενδιαφέρον πάντως το πώς θα λειτουργήσει ο Αρης αμυντικά δίχως τον Τσέχο, για πρώτη φορά, στην ενδεκάδα. 

Σε κάθε περίπτωση - και με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ ν’ ακολουθεί - ο σημερινός αγώνας στο Πανθεσσαλικό αποτελεί για τον Αρη ένα σημαντικό crash test των δυνατοτήτων του και των υψηλών στόχων που έχουν τεθεί για τη φετινή σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.